1. Nieuws

  BBC World News komende tijd in het teken van Azië met Power of Asia

  Vanaf 10 juni staat BBC World News in het teken van een serie belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in Azië. In Power of Asia komen economie, politiek, maatschappij en milieu een hele maand uitgebreid aan bod.
  Jan-Hein Visser
  10 juni 2011
  comments 0
  BBC World News komende tijd in het teken van Azië met Power of Asia

  Vanaf 10 juni staat BBC World News in het teken van een serie belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in Azië. In Power of Asia komen economie, politiek, maatschappij en milieu een hele maand uitgebreid aan bod. Centraal staat de groei van de economie en de invloed daarvan op de regio en de rest van de wereld. 

  Een nieuw dagelijks nieuwsprogramma vanaf 13 juni, Newsday, gepresenteerd vanuit Singapore en Londen, is ‘s ochtends in Azië te zien. De maand begint met een speciale aflevering van Weekend World, gepresenteerd vanuit Jakarta op vrijdag 10 juni, waarin een preview wordt gegeven over de komende maand. Dit wordt gevolgd door Indonesia Direct - een week met programma’s die gericht zijn op Indonesië. Working Lives rapporteert vanuit Jakarta; One Square Mile kijkt naar een vierkante mijl in Bandung en ook Fast Track kijkt naar Indonesië.

  De eerste week valt samen met het World Economic Forum in Jakarta. Mishal Husain presenteert live over het evenement op 12 en 13 juni. De vraag is ‘wie bezit de rijkdom in Azië? De tweede week is er een documentaire over de economische impact die China heeft op de rest van de wereld, The Chinese are Coming. Daarna volgt Return to Japan waarin gekeken wordt naar de gevolgen van de aardbeving en de tsunami. De in Japan wonende correspondent Roland Buerk en de Asia Business correspondent Mariko Oi leggen uit hoe het land weer omhoog krabbelt.


  Een speciale editie van The World Debate wordt opgenomen op het World Economic Forum. Het programma wordt uitgezonden op BBC World News televisie en BBC World Service radio op 18 en 19 juni. In Asian Megacities wordt gekeken naar Kolkata; Singapore en Tianjin, China. Het programma HardTalk is in Thailand voor de verkiezingen, die nu gepland zijn op 3 juli. En tot slot volgt BBC World News tijdens de laatste 2 weken de viering van 'China de ‘90th Anniversary of the Chinese Communist Party’.

  BBCPower of AsiaBBC World NewsAziëChinaIndonesië

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl