1. Nieuws

  BBC Worldservice via Norkring België op DAB+

  Het DAB+ aanbod in Vlaanderen wordt deze maand uitgebreid. In Belgisch Limburg staat al een pakket van provider Norkring aan. Ook een deel van Nederland profiteert.
  Jan-Hein Visser
  1 maart 2016
  comments 7
  BBC Worldservice via Norkring België op DAB+
  Het DAB+ aanbod in Vlaanderen wordt deze maand uitgebreid. In Belgisch Limburg staat al een pakket van provider Norkring aan. Ook een deel van Nederland profiteert.

  Diverse Vlaamse commerciële radiostations zijn vanaf 1 maart ook in Belgisch Limburg via DAB+ te ontvangen. Dit zenderpakket is al wat langer in Brussel en wijde omgeving te beluisteren. Zenderexploitant Norkring heeft nu zender Genk aangezet. Dit DAB+net op kanaal 11A is ook in delen van Zuidoost-Nederland te ontvangen. In Nederland zijn veel meer luisteraars dan in België met DAB+ apparatuur omdat dit in België nog in de kinderschoenen staat. Momenteel zijn acht radiostations in DAB+ vanuit Vlaanderen te ontvangen: Top Radio, VBRO, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, Club FM, Family Radio en BBC World Service.

  Meer uitbreiding voor Norkring

  Norkring zet waarschijnlijk nog deze maand ook de zender in Schoten en Egem aan. Dat zijn zenders die een relatief groot bereik krijgen. Dat betekent dat de bovengenoemde zenders, inclusief BBC WorldService in een groot deel van Zeeland en Noord-Brabant ontvangstbereik krijgen. Ontvangst van BBC Worldservice was sinds de AM-stop niet meer mogelijk. Norkring is een Noorse zenderexploitant die in eigen land het hele zenderpark beheert. Norkring is verantwoordelijk voor het ambitieuze project om heel Noorwegen van DAB+ te voorzien en heeft vorige maand ook de zenderexploitatie in Finland voor de omroep YLE gewonnen.
  NorkringBBCDAB+BelgiëDigital RadioBBC Worldservice

  Reacties

 1. TV-TIP Watchmen

  Watchmen
  RTL 7 om 20:00 uur
  Deze mysterieuze, spectaculaire actiefilm speelt zich af in 1985 in de straten van New York. Superhelden maken deel uit van het dagelijkse leven en spelen een belangrijke rol in de samenleving. Wanneer door één van de superhelden ontdekt wordt dat er een seriemoordenaar rondloopt met als doel hen allen uit te moorden, volgt er ontdekking op ontdekking. De missie van de Watchmen is te waken over de mensheid, maar wie houdt hen dan in de gaten?

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP Walking Tall

  Walking Tall
  Veronica om 20:00 uur
  Chris Vaughn (The Rock) is een ex-marinier die naar huis terugkeert. Wat hij aantreft is niet langer meer het stadje waar hij afscheid van nam. Zijn aardsrivaal Jay Hamilton (Neal McDonough) heeft het rustige plaatsje waar Chris opgroeide, veranderd in een spookstad, waar misdaad, drugs en geweld de boventoon voeren. Chris en zijn maatje Ray Templeton (Johnny Knoxville) besluiten te vechten voor de belangen van het dorp. Het wordt een keiharde strijd, maar ze geven niet op.

  Zappen.blog.nl