1. Nieuws

  BBC Worldservice via Norkring België op DAB+

  Het DAB+ aanbod in Vlaanderen wordt deze maand uitgebreid. In Belgisch Limburg staat al een pakket van provider Norkring aan. Ook een deel van Nederland profiteert.
  Jan-Hein Visser
  1 maart 2016
  comments 7
  BBC Worldservice via Norkring België op DAB+
  Het DAB+ aanbod in Vlaanderen wordt deze maand uitgebreid. In Belgisch Limburg staat al een pakket van provider Norkring aan. Ook een deel van Nederland profiteert.

  Diverse Vlaamse commerciële radiostations zijn vanaf 1 maart ook in Belgisch Limburg via DAB+ te ontvangen. Dit zenderpakket is al wat langer in Brussel en wijde omgeving te beluisteren. Zenderexploitant Norkring heeft nu zender Genk aangezet. Dit DAB+net op kanaal 11A is ook in delen van Zuidoost-Nederland te ontvangen. In Nederland zijn veel meer luisteraars dan in België met DAB+ apparatuur omdat dit in België nog in de kinderschoenen staat. Momenteel zijn acht radiostations in DAB+ vanuit Vlaanderen te ontvangen: Top Radio, VBRO, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, Club FM, Family Radio en BBC World Service.

  Meer uitbreiding voor Norkring

  Norkring zet waarschijnlijk nog deze maand ook de zender in Schoten en Egem aan. Dat zijn zenders die een relatief groot bereik krijgen. Dat betekent dat de bovengenoemde zenders, inclusief BBC WorldService in een groot deel van Zeeland en Noord-Brabant ontvangstbereik krijgen. Ontvangst van BBC Worldservice was sinds de AM-stop niet meer mogelijk. Norkring is een Noorse zenderexploitant die in eigen land het hele zenderpark beheert. Norkring is verantwoordelijk voor het ambitieuze project om heel Noorwegen van DAB+ te voorzien en heeft vorige maand ook de zenderexploitatie in Finland voor de omroep YLE gewonnen.
  NorkringBBCDAB+BelgiëDigital RadioBBC Worldservice

  Reacties

 1. TV-TIP Tegenlicht

  Tegenlicht
  NPO 2 om 21:05 uur
  Waar ligt de (ethische) grens als het gaat om het verzamelen, mis- en gebruiken van onze persoonlijke data door het bedrijfsleven? Te gast zijn verschillende experts op online-gebied.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Terminator 2: Judgment Day

  Terminator 2: Judgment Day
  Fox om 21:35 uur
  Skynet - het computersysteem dat anno 2029 oorlog voert tegen de mensheid - stuurt een nieuwe cyborg terug in de tijd. Deze geavanceerde, onverwoestbare versie van de "Terminator" heeft als enige opdracht het vermoorden van John Connor, een tiener die in de toekomst uit zal groeien tot de leider van het verzet tegen de robots van Skynet. Het verzet is op de hoogte van deze geheime missie en stuurt eveneens een "Terminator" : die moet John en zijn moeder Sarah beschermen...