1. Nieuws

  BBC Worldservice via Norkring België op DAB+

  Het DAB+ aanbod in Vlaanderen wordt deze maand uitgebreid. In Belgisch Limburg staat al een pakket van provider Norkring aan. Ook een deel van Nederland profiteert.
  Jan-Hein Visser
  1 maart 2016
  comments 7
  BBC Worldservice via Norkring België op DAB+
  Het DAB+ aanbod in Vlaanderen wordt deze maand uitgebreid. In Belgisch Limburg staat al een pakket van provider Norkring aan. Ook een deel van Nederland profiteert.

  Diverse Vlaamse commerciële radiostations zijn vanaf 1 maart ook in Belgisch Limburg via DAB+ te ontvangen. Dit zenderpakket is al wat langer in Brussel en wijde omgeving te beluisteren. Zenderexploitant Norkring heeft nu zender Genk aangezet. Dit DAB+net op kanaal 11A is ook in delen van Zuidoost-Nederland te ontvangen. In Nederland zijn veel meer luisteraars dan in België met DAB+ apparatuur omdat dit in België nog in de kinderschoenen staat. Momenteel zijn acht radiostations in DAB+ vanuit Vlaanderen te ontvangen: Top Radio, VBRO, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, Club FM, Family Radio en BBC World Service.

  Meer uitbreiding voor Norkring

  Norkring zet waarschijnlijk nog deze maand ook de zender in Schoten en Egem aan. Dat zijn zenders die een relatief groot bereik krijgen. Dat betekent dat de bovengenoemde zenders, inclusief BBC WorldService in een groot deel van Zeeland en Noord-Brabant ontvangstbereik krijgen. Ontvangst van BBC Worldservice was sinds de AM-stop niet meer mogelijk. Norkring is een Noorse zenderexploitant die in eigen land het hele zenderpark beheert. Norkring is verantwoordelijk voor het ambitieuze project om heel Noorwegen van DAB+ te voorzien en heeft vorige maand ook de zenderexploitatie in Finland voor de omroep YLE gewonnen.
  NorkringBBCDAB+BelgiëDigital RadioBBC Worldservice

  Reacties

 1. TV-TIP Batman Forever

  Batman Forever
  SBS9 om 20:30 uur
  Batman ofte Bruce Wayne, de Zwarte Ridder van Gotham City, wordt belaagd door twee partijen. Enerzijds krijgt hij af te rekenen met "Two-Face", voormalig advokaat Harvey Dent. Deze is ervan overtuigd dat Batman verantwoordelijk is voor het incident in de rechtszaal waardoor hij voor de helft gedefigureerd is. Hij probeert Batman uit zijn schelp te lokken door een waar terreurbewind over Gotham te voeren. Anderzijds zit ook Edward Nygma ofte "The Riddler" Batman op de hielen. Hij is een computergenie en ex-werknemer van Bruce Wayne. Hij stelt een toestel op punt om informatie te ontfutselen van de geniën van Gotham en ook gegevens over de andere identiteit van Bruce.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Cold Feet

  Cold Feet
  NPO 3 om 20:30 uur
  Adam en zijn vrienden zijn inmiddels vijftigers als Adam plotseling weer in hun leven in Manchester opduikt om te melden dat hij gaat trouwen met een veel jongere vrouw.

  Zappen.blog.nl