1. Nieuws

  BBC ziet een commerciële toekomst in 3D

  Lange tijd heeft de Britse publieke omroep BBC wat betreft 3D de hand op de rem gehouden. Na het vertrek van Danielle Nagler als hoofd HD en 3D bij de BBC lijkt daar nu toch verandering in gekomen te zijn.
  Jarco Kriek
  9 oktober 2011
  comments 0
  BBC ziet een commerciële toekomst in 3D

  Lange tijd heeft de Britse publieke omroep BBC wat betreft 3D de hand op de rem gehouden. Na het vertrek van Danielle Nagler als hoofd HD en 3D bij de BBC lijkt daar nu toch verandering in gekomen te zijn.

  Dat blijkt uit een toespraak van Jo Sermon – directeur Content Strategy bij BBC Worldwide – op de onlangs gehouden MIPCOM televisiebeurs in het Franse Cannes. Niet alleen ziet BBC ruimte voor toekomstige 3D-uitzendingen via haar televisiekanalen. Ook op de langere termijn ziet de BBC commercieel brood in 3D als het gaat om internetcontent op tablets, smartphones, laptops en Blu-ray spelers.

  De wijziging in het beleid van de BBC komt mede door een onlangs gehouden onderzoek waaruit blijkt dat de interesse voor 3D groeiende is. Daarbij heeft de consument vooral belangstelling voor films (44 procent), natuur (40 procent), muziek (21 procent) en entertainment (21 procent).

  Vooral de komende Olympische Spelen – die in de zomer van 2012 in de Engelse hoofdstad London wordt georganiseerd – zet de BBC echte grote stappen op het gebied van 3D. Bij enkele belangrijke onderdelen maakt de BBC 3D-registraties die niet alleen voor de Engelse televisiemarkt beschikbaar zijn. Maar niet alleen de Olympische Spelen hebben op 3D-gebied belangstelling van de BBC. Zo heeft de BBC een speciale 3D-special van 50 minuten onder de naam Planet Dinosaur gemaakt en heeft men inmiddels al muziekconcerten van Britney Spears en Elbow in 3D opgenomen. Ook is er een aflevering van het BBC-programma Strictly Come Dancing in 3D opgenomen en heeft men plannen om een speciale aflevering van de populaire serie Doctor Who volgend jaar bij de 50e verjaardag van deze serie in 3D uit te zenden.

  BBC3D3D-TV3D-televisieOlympische SpelenBBC 3DtabletsmartphoneBlu-ray

  Reacties

 1. TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:29 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Last Stand

  The Last Stand
  Veronica om 20:30 uur
  Owens (Arnold Schwarzenegger) staat als sheriff van Sommerton samen met zijn deputies als enige tussen een ontsnapte drugsbaron en de Mexicaanse grens. Een film vol actie, explosies en de nodige humor zoals we dat van Arnie gewend zijn. Na jaren van misdaad en geweldbestrijding in het stadje Sommerton Junction hoopt Sherrif Owens (Schwarzenegger) van zijn oude dag te genieten. Zijn rust wordt verstoord als een beruchte drugsbaron met een bende misdadigers ontsnapt en richting Sommerton Junction rijdt om daar de grens van Mexico over te steken. In eerste instantie wil de sherrif er niets mee te maken hebben, maar al snel neemt hij toch de verantwoordelijkheid op zich om nog een laatste keer z’n mannetje te staan…

  Zappen.blog.nl