1. Nieuws

  BBC ziet een commerciële toekomst in 3D

  Lange tijd heeft de Britse publieke omroep BBC wat betreft 3D de hand op de rem gehouden. Na het vertrek van Danielle Nagler als hoofd HD en 3D bij de BBC lijkt daar nu toch verandering in gekomen te zijn.
  Jarco Kriek
  9 oktober 2011
  comments 0
  BBC ziet een commerciële toekomst in 3D

  Lange tijd heeft de Britse publieke omroep BBC wat betreft 3D de hand op de rem gehouden. Na het vertrek van Danielle Nagler als hoofd HD en 3D bij de BBC lijkt daar nu toch verandering in gekomen te zijn.

  Dat blijkt uit een toespraak van Jo Sermon – directeur Content Strategy bij BBC Worldwide – op de onlangs gehouden MIPCOM televisiebeurs in het Franse Cannes. Niet alleen ziet BBC ruimte voor toekomstige 3D-uitzendingen via haar televisiekanalen. Ook op de langere termijn ziet de BBC commercieel brood in 3D als het gaat om internetcontent op tablets, smartphones, laptops en Blu-ray spelers.

  De wijziging in het beleid van de BBC komt mede door een onlangs gehouden onderzoek waaruit blijkt dat de interesse voor 3D groeiende is. Daarbij heeft de consument vooral belangstelling voor films (44 procent), natuur (40 procent), muziek (21 procent) en entertainment (21 procent).

  Vooral de komende Olympische Spelen – die in de zomer van 2012 in de Engelse hoofdstad London wordt georganiseerd – zet de BBC echte grote stappen op het gebied van 3D. Bij enkele belangrijke onderdelen maakt de BBC 3D-registraties die niet alleen voor de Engelse televisiemarkt beschikbaar zijn. Maar niet alleen de Olympische Spelen hebben op 3D-gebied belangstelling van de BBC. Zo heeft de BBC een speciale 3D-special van 50 minuten onder de naam Planet Dinosaur gemaakt en heeft men inmiddels al muziekconcerten van Britney Spears en Elbow in 3D opgenomen. Ook is er een aflevering van het BBC-programma Strictly Come Dancing in 3D opgenomen en heeft men plannen om een speciale aflevering van de populaire serie Doctor Who volgend jaar bij de 50e verjaardag van deze serie in 3D uit te zenden.

  BBC3D3D-TV3D-televisieOlympische SpelenBBC 3DtabletsmartphoneBlu-ray

  Reacties

 1. TV-TIP Hocus Pocus met Alfons Alfrink

  Hocus Pocus met Alfons Alfrink
  NPO 3 om 12:00 uur
  De zevenjarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Zappen.blog.nl