Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Bee Gees-zanger Robin Gibb overleden

    Na een lange strijd tegen de ziekte kanker is zanger Robin Gibb op 62-jarige leeftijd overleden. Robin Gibb was één van de drie broers Gibb die samen de legendarische popgroep Bee Gees vormden.
    Jarco Kriek
    21 mei 2012
    comments 1
    Bee Gees-zanger Robin Gibb overleden

    Na een lange strijd tegen de ziekte kanker is zanger Robin Gibb op 62-jarige leeftijd overleden. Robin Gibb was één van de drie broers Gibb die samen de legendarische popgroep Bee Gees vormden.

    Robin Gibb streed lange tijd tegen de ongeneselijke ziekte. Begin april kwam Robin Gibb echter met een zware longontsteking in het ziekenhuis terecht. Daar begon de laatste levensstrijd van de Bee Gees-zanger, waarbij de toestand vanaf het eerste moment al zeer kritiek was. Zo kritiek dat zijn broer Barry Gibb direct vanuit het Amerikaanse Tennessee naar Londen vloog waar zijn broer in een ziekenhuis werd verpleegd. In deze periode lag Robin Gibb 12 dagen in coma. Nadat Gibb uit zijn coma was ontwaakt heeft de familie Gibb gezamenlijk aan zijn bed voor hem gezongen.

    Geboren in Engeland, opgegroeid in Australië

    Robin Gibb is telg van de Engelse familie Gibb. Deze emigreerde in 1958 naar Australië waar de drie broers Gibb onder de naam Bee Gees de eerste stappen in de muziekwereld zette. Na het eerste grote succes in de jaren ’60 werd het lange tijd stil rond de Bee Gees. Dat veranderde in 1977 toen Bee Gees diverse nummers voor de film Saturday Night Fever maakte. In deze periode scoorde men wereldhits met onder meer Night Fever en How Deep Is Your Love.

    Tweelingbroer Maurice al eerder overleden

    Maurice Gibb was de tweelingbroer van Robin Gibb. Maurice maakte ook onderdeel van Bee Gees uit. Hij overleed in tijdens een darmoperatie aan een hartstilstand. Robin Gibb had net als zijn broer problemen met zijn darmen en overleed uiteindelijk aan darm- en leverkanker. Door de dood van Robin Gibb is alleen Barry Gibb als enige lid van Bee Gees over. 

    Robin GibbMaurice GibbBarry GibbBee GeesSaturday Night Fever

    Meer over dit onderwerp

    Reacties

  1. TV-TIP My Best Friend's Wedding

    My Best Friend's Wedding
    RTL 8 om 20:25 uur
    Julianne (Julia Roberts) is al jarenlang bevriend met Michael (Dermot Mulroney). Pas als hij haar vertelt dat hij gaat trouwen met Kimberly (Cameron Diaz) beseft Julianne dat Michael de ware voor haar is. Ze heeft nog maar vier dagen de tijd om het huwelijk tegen te houden en hem duidelijk te maken dat hij voor haar moet kiezen.

    TV-TIP Au Pairs

    Au Pairs
    NPO 3 om 20:28 uur
    Drie maanden op het paradijselijke eiland Hawaï wonen: wie zou er niet voor tekenen? Aïcha, Melanie, Quincy en Bibi gaan als au pairs naar het tropische eiland, maar het blijft altijd spannend of zo'n werkvakantie goed bevalt. Sommige gastgezinnen beulen hun overgevlogen oppassen behoorlijk af. Voor Quincy start het avontuur niet zo best. De kennismaking met haar gastgezin verloopt niet goed, en ze start met een grote teleurstelling.

    Interview