Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Belgen vinden jongeren in Vlaamse Oh Oh Cherso te dom

    De kleine Vlaamse tv-zender 2BE heeft het uitzenden van de eerste aflevering van de Vlaamse versie van het realityprogramma Oh Oh Cherso wederom uitgesteld. Het gaat mogelijk zelfs om een definitief uitstel.
    Jarco Kriek
    19 februari 2012
    comments 0
    Belgen vinden jongeren in Vlaamse Oh Oh Cherso te dom

    De kleine Vlaamse tv-zender 2BE heeft het uitzenden van de eerste aflevering van de Vlaamse versie van het realityprogramma Oh Oh Cherso wederom uitgesteld. Het gaat mogelijk zelfs om een definitief uitstel.

    Na het grote succes van Oh Oh Cherso in Nederland – waar RTL 5 twee seizoenen van heeft uitgezonden – bestelde de Vlaamse tv-zender 2BE het televisieformat bij producent Eyeworks. Het televisieformat van Oh Oh Cherso is gebaseerd op de MTV-serie Jersey Shore. In augustus 2010 werden dan ook jongeren uit Belgisch Limburg naar het Griekse partyeiland Chersonissos overgevlogen en werden de opnames voor de Vlaamse Oh Oh Cherso gemaakt.

    Nadien is onduidelijkheid ontstaan over de komst van de Vlaamse versie van Oh Oh Cherso . TV-zender 2BE wilde het programma eerst in het najaar uitzenden. Dat werd uitgesteld tot 27 februari. Vrijdag annuleerde 2BE echter op het laatste moment de persconferentie van Oh Oh Cherso die maandag 20 februari zou plaatsvinden.

    Volgens Belgische media gaat het wellicht om een definitief uitstel. De Vlaamse krant Gazet van Antwerpen zegt op basis van betrouwbare bronnen dat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) – eigenaar van tv-zender 2BE – het hele programma definitief uit het uitzendschema heeft geschrapt. Eén van de redenen van dit besluit zouden de reacties op het online zetten van de castingstapes van de deelnemers aan het programma zijn geweest. Uit deze beelden is bij vele kijkers de indruk ontstaan dat het gaat om een stelletje dommeriken waar geen verstandig woord uit komt. De VMMa heeft volgens de bronnen van de Belgische krant het programma uit het uitzendschema geschrapt omdat dit schade aan het imago van tv-zender 2BE kan toebrengen. Medewerkers hebben volgens de krant opdracht gekregen om alle beeldmateriaal van Oh Oh Cherso van het internet te verwijderen.

    VMMa ontkent dat men het programma definitief de kliko heeft ingegooid. Het huidige uitstel heeft volgens het mediabedrijf te maken met de optimalisatie van het uitzendschema. Men heeft echter nog geen nieuwe datum voor Oh Oh Cherso in het uitzendschema van tv-zender 2BE kunnen vinden. Deelnemende jongeren aan het tv-programma hebben van tv-zender 2BE vernomen dat het tv-programma voor onbepaalde tijd is uitgesteld. En reden voor dit uitstel werd aan hen niet gegeven.

    De Nederlandse en Vlaamse deelnemers aan Oh Oh Cherso waren gelijktijdig in Griekenland voor de tv-opnamen aanwezig. In deze promo voor de Nederlandse versie van Oh Oh Cherso omschreven de Nederlandse deelnemers de Vlaamse jongeren.

    Oh Oh Cherso2BEVMMaEyeworksdomChersonissos

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview