1. Nieuws

  België krijgt nieuwe voetbalbetaalzender

  Onder de naam Eleven begint in augustus in België de nieuwe voetbalbetaalzender Eleven. Als zusterkanaal komt tevens Eleven Sports beschikbaar.
  Jarco Kriek
  18 juli 2015
  comments 1
  België krijgt nieuwe voetbalbetaalzender
  Foto: ANP

  Onder de naam Eleven begint in augustus in België de nieuwe voetbalbetaalzender Eleven. Als zusterkanaal komt tevens Eleven Sports beschikbaar. Hierop zijn andere sportevenementen te zien.


  Eleven en Eleven Sports zijn betaalzenders van de Italiaanse eigenaar Andrea Radrizzani. Hij verwierf eerder dit jaar de live uitzendrechten van de Belgische voetbalcompetitie Jupiler Pro League. Radrizzani is geen onbekende in de wereld van sportuitzendrechten. Hij is eigenaar van het bedrijf MP & Silva dat de uitzendrechten van veel internationale voetbalcompetities en sportevenementen namens rechtenbezitters in beheer heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat op Eleven de komende jaren belangrijke Europese voetbalcompetities uit Frankrijk (Ligue 1), Italië (Serie A), Brazilië, Schotland (Premier League) en Engeland (FA Cup) – die allen onder beheer van MP & Silva zijn – te zien zijn. Eleven begint op 2 augustus met uitzenden.

  Geen exclusiviteitscontracten voor betaalzender Eleven

  Het zusterkanaal Eleven Sports begint drie weken later op 22 augustus met de eerste uitzending. Op deze zender zijn alle niet-voetbalgerelateerde sportevenementen te volgen. De nadruk ligt hierbij op tennis, basketbal, wielrennen, volleybal en Formule E. Beide betaalzenders zenden 24 uur per dag met Nederlands en Frans commentaar in SD- en HD-kwaliteit uit. Eleven en Eleven Sports zijn in ieder geval bij tv-aanbieder Proximus te bekijken. Het gaat hierbij niet om een exclusiviteitscontract waardoor de betaalzenders ook bij andere aanbieders beschikbaar kunnen komen. Onderhandelingen hierover lopen op dit moment nog.

  Proximus plaatst Eleven in bestaande abonnementen

  Proximus plaatst de nieuwe betaalzenders in bestaande abonnementen waardoor er niet veel aan het aanbod van Proximus TV verandert. Alle Belgische voetbalwedstrijden blijven in het 11-sportpakket – dat €9,95 per maand kost – zitten. In het 11+ pakket van €14,95 per maand zitten alle Europese voetbalwedstrijden van Eleven en de internationale evenementen van Eleven Sports. In dit abonnement zitten ook de UEFA Champions League en de Portugese voetbalcompetitie waarvan Proximus de uitzendrechten heeft. Over verlenging van de uitzendrechten van de Spaanse voetbalcompetitie La Liga/Primeira Division onderhandelt Proximus op dit moment nog.

  ElevenEleven SportsProximusProximus TVBelgacomTelenetTV VlaanderenSDHDAndrea RadrizzaniMP & SilvaLigue 1Jupiler Pro LeagueLa LigaPrimeira DivisionPremier LeagueSerie AEredivisieFOXFOX Sports

  Reacties

 1. TV-TIP Utopia

  Utopia
  SBS6 om 19:30 uur
  Een groep van vijftien zeer diverse mensen zeggen hun huidige leven vaarwel. Ze bouwen aan een compleet nieuw bestaan op een plek waar geen regels, wetten of machtsverhoudingen zijn.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Arbitrage

  Arbitrage
  RTL 8 om 20:30 uur
  Robert Miller (Richard Gere) is topman van een financieel imperium en pater familias van een ogenschijnlijk gelukkige familie. Hij lijkt alles te hebben – geld, macht, een prachtige vrouw (Susan Sarandon) en een getalenteerde dochter (Brit Marling), die in zijn bedrijf werkt. Maar achter de schermen zit Robert diep in de schulden en moet hij zijn bedrijf verkopen voordat de lijken uit de kast komen. Zijn besluit om een weekendje te ontsnappen met zijn maîtresse, de mooie kunstenares Julie Côte (Laetitia Casta), brengt hem nog dieper in de problemen. Onderweg verongelukt hun auto waarna Robert de fanatieke rechercheur Michael Bryer (Tim Roth) achter zich aan krijgt. Het lijkt een kwestie van tijd voor zijn glanzende façade instort. Robert moet tot het uiterste gaan om te behouden wat hem dierbaarder is dan zijn vermogen; zijn familie.