1. Nieuws

  België krijgt nieuwe voetbalbetaalzender

  Onder de naam Eleven begint in augustus in België de nieuwe voetbalbetaalzender Eleven. Als zusterkanaal komt tevens Eleven Sports beschikbaar.
  Jarco Kriek
  18 juli 2015
  comments 1
  België krijgt nieuwe voetbalbetaalzender
  Foto: ANP

  Onder de naam Eleven begint in augustus in België de nieuwe voetbalbetaalzender Eleven. Als zusterkanaal komt tevens Eleven Sports beschikbaar. Hierop zijn andere sportevenementen te zien.


  Eleven en Eleven Sports zijn betaalzenders van de Italiaanse eigenaar Andrea Radrizzani. Hij verwierf eerder dit jaar de live uitzendrechten van de Belgische voetbalcompetitie Jupiler Pro League. Radrizzani is geen onbekende in de wereld van sportuitzendrechten. Hij is eigenaar van het bedrijf MP & Silva dat de uitzendrechten van veel internationale voetbalcompetities en sportevenementen namens rechtenbezitters in beheer heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat op Eleven de komende jaren belangrijke Europese voetbalcompetities uit Frankrijk (Ligue 1), Italië (Serie A), Brazilië, Schotland (Premier League) en Engeland (FA Cup) – die allen onder beheer van MP & Silva zijn – te zien zijn. Eleven begint op 2 augustus met uitzenden.

  Geen exclusiviteitscontracten voor betaalzender Eleven

  Het zusterkanaal Eleven Sports begint drie weken later op 22 augustus met de eerste uitzending. Op deze zender zijn alle niet-voetbalgerelateerde sportevenementen te volgen. De nadruk ligt hierbij op tennis, basketbal, wielrennen, volleybal en Formule E. Beide betaalzenders zenden 24 uur per dag met Nederlands en Frans commentaar in SD- en HD-kwaliteit uit. Eleven en Eleven Sports zijn in ieder geval bij tv-aanbieder Proximus te bekijken. Het gaat hierbij niet om een exclusiviteitscontract waardoor de betaalzenders ook bij andere aanbieders beschikbaar kunnen komen. Onderhandelingen hierover lopen op dit moment nog.

  Proximus plaatst Eleven in bestaande abonnementen

  Proximus plaatst de nieuwe betaalzenders in bestaande abonnementen waardoor er niet veel aan het aanbod van Proximus TV verandert. Alle Belgische voetbalwedstrijden blijven in het 11-sportpakket – dat €9,95 per maand kost – zitten. In het 11+ pakket van €14,95 per maand zitten alle Europese voetbalwedstrijden van Eleven en de internationale evenementen van Eleven Sports. In dit abonnement zitten ook de UEFA Champions League en de Portugese voetbalcompetitie waarvan Proximus de uitzendrechten heeft. Over verlenging van de uitzendrechten van de Spaanse voetbalcompetitie La Liga/Primeira Division onderhandelt Proximus op dit moment nog.

  ElevenEleven SportsProximusProximus TVBelgacomTelenetTV VlaanderenSDHDAndrea RadrizzaniMP & SilvaLigue 1Jupiler Pro LeagueLa LigaPrimeira DivisionPremier LeagueSerie AEredivisieFOXFOX Sports

  Reacties

 1. TV-TIP De mooiste sprookjes

  De mooiste sprookjes
  NPO 3 om 11:35 uur
  Duits sprookje. Door een val in een waterput komt Marie terecht bij Vrouw Holle, die ze een jaar lang helpt met het huishouden. Ook helpt ze met het schudden van de dekbedden zodat er op aarde genoeg sneeuw valt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Bedekt met goud keert ze terug naar het dorp. Haar jaloerse zus besluit ook een jaar naar vrouw Holle te gaan, maar het luie kind keert naar haar dorp terug onder het roet en heeft haar lesje geleerd.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP SOS Kinderdorpen

  SOS Kinderdorpen
  RTL 4 om 15:50 uur
  Tweeluik waarin Loïs Lane, Gers Pardoel en Anna Nooshin voor SOS Kinderdorpen door Oeganda reizen. Oeganda is een prachtig land, maar ook één van de allerarmste ter wereld. SOS Kinderdorpen staat klaar voor kinderen die geen ouders of zelfs helemaal geen familie hebben. Hoe doen ze dat in Oeganda? De inspiratie die de BN'ers opdeden tijdens deze reis, resulteert in een bijzondere ontknoping en een mooie verrassing voor de SOS-moeders die met hart en ziel voor kwetsbare kinderen zorgen.

  Zappen.blog.nl