1. Nieuws

  België stapt op 8 april over naar DVB-T2

  In België kan men vanaf 10 april naar digitale ethertelevisie – in Nederland Digitenne genoemd – in de DVB-T2 uitzendstandaard kijken.
  Jarco Kriek
  5 april 2013
  comments 0
  België stapt op 8 april over naar DVB-T2

  In België kan men vanaf 10 april naar digitale ethertelevisie – in Nederland Digitenne genoemd – in de DVB-T2 uitzendstandaard kijken. Het gaat om een gedeeltelijke overstap. DVB-T blijft dus nog enige tijd in gebruik.

  Alleen het commerciële zenderaanbod van Telenet dat onder de naam Teletenne in de markt is gezet, maakt de overstap naar DVB-T2. De Vlaamse en Waalse publieke omroepen VRT en RTBF blijven voorlopig nog in DVB-T uitzenden. Voor ontvangst van publieke tv- en radiokanalen is geen abonnement en smartcard nodig omdat deze ongecodeerd worden uitgezonden. Voor Teletenne is een abonnement van €11,50 per maand vereist. Teletenne-abonnees dienen vanwege de overstap naar DVB-T2 een nieuwe digitale decoder te kopen. Deze kost 129 euro.

  Norkring

  Zenderparkbeheerder Norkring begint op maandag 8 april met het omzetten van de etherzenders van DVB-T naar DVB-T2. Hierdoor is Teletenne enkele dagen uit de lucht. In de regio Antwerpen komt Teletenne op 11 april in DVB-T2 weer terug in de ether. In Brussel, Genk en Gent is dit op 14 april het geval. De binnenstad van Antwerpen kan krijgt de eigen etherzender weer op 18 april terug in de lucht. In Antwerpen kan men naar verwachting al wel vanaf 11 april naar Teletenne via de uitzendmast in Schoten kijken. Langs de Nederlandse grens komt Teletenne op 20 april terug. Norkring kondigde in mei 2012 de overstap naar DVB-T2 aan.

  Zenderuitbreiding

  Omdat de overstap naar de uitzendnorm DVB-T2 en de compressietechniek MPEG4 meer beschikbare bandbreedte per uitzendfrequentie oplevert, kan Telenet het zenderpakket van Teletenne uitbreiden. Dit gebeurt gefaseerd, te beginnen op 1 mei. Dan komen de Nederlandse publieke tv-zenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 bij Teletenne beschikbaar.

  TeletenneMPEG4VRTTelenetNorkringDVB-T2DVB-TKPNDIgitenneHDHDTVdigitaaldigitale ethertelevisiebandbreedte

  Reacties

 1. TV-TIP Ex on the Beach

  Ex on the Beach
  MTV om 20:00 uur
  Wat gebeurt er als je acht single guys en girls dropped op een paradijselijk eiland voor een vakantie vol zon, zee, strand en seks? Smeerpijperij natuurlijk! Maar zo simpel is het niet. MTV haalt namelijk één voor één de exen terug...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund

  UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund
  Veronica om 20:00 uur
  Live de westrijd van UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund.

  Zappen.blog.nl