1. Nieuws

  Benefietconcert Haïti door Christelijke media

  Vanavond zendt Family 7 een benefietconcert uit voor de slachtoffers in Haïti. Terwijl de 'gewone media' de ramp alweer lijken te zijn vergeten, besteden diverse Christelijke zenders hier nog een keer aandacht aan. Ook de EO sluit zich er later bij aan via het digitale kanaal Spirit 24.
  Jan-Hein Visser
  11 maart 2010
  comments 0
  Benefietconcert Haïti door Christelijke media
  Op 11 maart zendt Family7 live een benefietconcert uit met de naam: 'Do you really care? - Samen sterk voor Haïti.' Na de aardbeving dreigt de catastrofe nog groter worden. Anderhalf miljoen mensen zijn dakloos. Nu is de regentijd in aantocht: onderdak, hygiëne en gezondheid kunnen niet worden gewaarborgd. Het is een race tegen de klok. 

  De actie is bedoeld om diverse hulporganisaties nog meer te ondersteunen om hun werk zo snel en goed mogelijk uit te kunnen voeren. Family7 zendt het benefietconcert live uit in een unieke samenwerking met de EO, GrootNieuwsRadio, Bright FM en SevenFM. De presentatie is in handen van Herman Wegter en Rebecca Bijker.

  Artiesten die hun medewerking hebben toegezegd zijn: Kees Kraaijenoord, Gerald Troost, Orville, Menno Wiegeraad, Lucas Kramer en Sylvia Robbemont. Het programma van deze avond vormt een mix van optredens, interviews, en videofragmenten. De presentatie is in handen van Herman Wegter en Rebecca Bijker, beiden bekend van verschillende EO-programma's.

  De opbrengst van het benefietconcert komt ten goede aan vier organisaties die werkzaam zijn in Haïti: GaiN, ZOA, Compassion en World Vision. GaiN verbetert de hygiëne, biedt medische zorg en richt zich op de bouw van huizen, ziekenhuizen en scholen. ZOA zet zich eveneens in voor de wederopbouw.  Compassion ondersteunt kinderen en biedt traumacounseling aan. Waar nodig wordt ook economische hulp verleend. World Vision richt zich de komende tijd op hulp aan kinderen, voedseldistributie, gezondheid en onderdak.

  Family7 zendt deze avond live uit op televisie vanaf 19.30 uur. De avond wordt eveneens live uitgezonden via Groot Nieuws Radio, Bright FM, Seven FM en internet. Daarnaast zal de EO via Spirit 24, het digitale kanaal van de Publieke Omroep, dit concert op een later tijdstip uitzenden. Family 7 is digitaal te zien bij o.a.  Caiway, Delta en Ziggo en bij UPC analoog in Flevoland en Zuid-Holland Zuid. Groot Nieuws radio is ook te vinden op de middengolf via 1008 AM.

  Family 7EOSpirit 24Groot Nieuws RadioBright FM

  Reacties

 1. TV-TIP Bennie Stout

  Bennie Stout
  NPO 3 om 09:05 uur
  1930. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zet Benjamin 'Bennie' Stout de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto, die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennie's vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuis komt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat het niet zo eenvoudig is. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft stiekem zijn naam bij de 'stoute kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als 'stout jongetje' moet je mee in de zak naar Spanje… en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Zappen.blog.nl