1. Nieuws

  Benefietconcert Haïti door Christelijke media

  Vanavond zendt Family 7 een benefietconcert uit voor de slachtoffers in Haïti. Terwijl de 'gewone media' de ramp alweer lijken te zijn vergeten, besteden diverse Christelijke zenders hier nog een keer aandacht aan. Ook de EO sluit zich er later bij aan via het digitale kanaal Spirit 24.
  Jan-Hein Visser
  11 maart 2010
  comments 0
  Benefietconcert Haïti door Christelijke media
  Op 11 maart zendt Family7 live een benefietconcert uit met de naam: 'Do you really care? - Samen sterk voor Haïti.' Na de aardbeving dreigt de catastrofe nog groter worden. Anderhalf miljoen mensen zijn dakloos. Nu is de regentijd in aantocht: onderdak, hygiëne en gezondheid kunnen niet worden gewaarborgd. Het is een race tegen de klok. 

  De actie is bedoeld om diverse hulporganisaties nog meer te ondersteunen om hun werk zo snel en goed mogelijk uit te kunnen voeren. Family7 zendt het benefietconcert live uit in een unieke samenwerking met de EO, GrootNieuwsRadio, Bright FM en SevenFM. De presentatie is in handen van Herman Wegter en Rebecca Bijker.

  Artiesten die hun medewerking hebben toegezegd zijn: Kees Kraaijenoord, Gerald Troost, Orville, Menno Wiegeraad, Lucas Kramer en Sylvia Robbemont. Het programma van deze avond vormt een mix van optredens, interviews, en videofragmenten. De presentatie is in handen van Herman Wegter en Rebecca Bijker, beiden bekend van verschillende EO-programma's.

  De opbrengst van het benefietconcert komt ten goede aan vier organisaties die werkzaam zijn in Haïti: GaiN, ZOA, Compassion en World Vision. GaiN verbetert de hygiëne, biedt medische zorg en richt zich op de bouw van huizen, ziekenhuizen en scholen. ZOA zet zich eveneens in voor de wederopbouw.  Compassion ondersteunt kinderen en biedt traumacounseling aan. Waar nodig wordt ook economische hulp verleend. World Vision richt zich de komende tijd op hulp aan kinderen, voedseldistributie, gezondheid en onderdak.

  Family7 zendt deze avond live uit op televisie vanaf 19.30 uur. De avond wordt eveneens live uitgezonden via Groot Nieuws Radio, Bright FM, Seven FM en internet. Daarnaast zal de EO via Spirit 24, het digitale kanaal van de Publieke Omroep, dit concert op een later tijdstip uitzenden. Family 7 is digitaal te zien bij o.a.  Caiway, Delta en Ziggo en bij UPC analoog in Flevoland en Zuid-Holland Zuid. Groot Nieuws radio is ook te vinden op de middengolf via 1008 AM.

  Family 7EOSpirit 24Groot Nieuws RadioBright FM

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl