1. Nieuws

  Beëdiging kabinet over vanwege reclame op publieke omroep

  Het tweede kabinet Rutte is vandaag twee keer beëdigd. Publieke omroep NOS had namelijk de beëdiging gemist omdat tijdens de eerste beëdiging nog reclame werd uitgezonden.
  Jarco Kriek
  5 november 2012
  comments 0
  Beëdiging kabinet over vanwege reclame op publieke omroep
  Foto: ANP

  Het tweede kabinet Rutte is vandaag twee keer beëdigd. Publieke omroep NOS had namelijk de beëdiging gemist omdat op Nederland 1 tijdens de eerste beëdiging nog reclame werd uitgezonden.

  Opmerkelijk genoeg was de eerste beëdiging wel live via RTL Nieuws te volgen. De inhuldiging van het nieuwe kabinet van premier Mark Rutte begon een paar minuten eerder dan was gepland.

  Klungelige gang van zaken

  Er ontstond tijdens de eerste beëdiging direct onrust bij de NOS en de Rijksvoorlichtingsdienst. Omdat de live-uitzending van de NOS hierdoor in het water dreigde te vallen, werd besloten om de formele handeling over te doen. Het is volgens RTL Nieuws onduidelijk welke van de twee inhuldigingen nu rechtsgeldig is.

  Inhuldiging tien minuten eerder

  Marcel Gelauff – hoofdredacteur NOS Nieuws – laat in een reactie weten dat de Rijksvoorlichtingsdienst ongeveer tien minuten eerder met de beëdiging begon, dan vooraf met de media was afgesproken.

  NOSNOS JournaalNOS NieuwsRTL NederlandRTL NieuwsbeëdiginginhuldigingMark Ruttekabinet RutteRijksvoorlichtingsdienst

  Reacties

 1. TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Notting Hill

  Notting Hill
  Net5 om 20:00 uur
  William Tacker is de nogal stuntelige eigenaar van een reisboekenhandeltje in de Londense wijk Notting Hill. Wanneer de wereldberoemde filmster Anna Scott zijn winkeltje bezoekt, weet hij dan ook niet waar hij het zoeken moet. Er slaat een duidelijke vonk over maar er gebeurt aanvankelijk niks. Als hij de volgende dag echter tegen haar opbotst en jus d'orange over haar blouse morst, gaat ze mee naar zijn flatje, waar de onvermijdelijke zoen plaatsvindt.

  Zappen.blog.nl