1. Nieuws

  Beëdiging kabinet over vanwege reclame op publieke omroep

  Het tweede kabinet Rutte is vandaag twee keer beëdigd. Publieke omroep NOS had namelijk de beëdiging gemist omdat tijdens de eerste beëdiging nog reclame werd uitgezonden.
  Jarco Kriek
  5 november 2012
  comments 0
  Beëdiging kabinet over vanwege reclame op publieke omroep
  Foto: ANP

  Het tweede kabinet Rutte is vandaag twee keer beëdigd. Publieke omroep NOS had namelijk de beëdiging gemist omdat op Nederland 1 tijdens de eerste beëdiging nog reclame werd uitgezonden.

  Opmerkelijk genoeg was de eerste beëdiging wel live via RTL Nieuws te volgen. De inhuldiging van het nieuwe kabinet van premier Mark Rutte begon een paar minuten eerder dan was gepland.

  Klungelige gang van zaken

  Er ontstond tijdens de eerste beëdiging direct onrust bij de NOS en de Rijksvoorlichtingsdienst. Omdat de live-uitzending van de NOS hierdoor in het water dreigde te vallen, werd besloten om de formele handeling over te doen. Het is volgens RTL Nieuws onduidelijk welke van de twee inhuldigingen nu rechtsgeldig is.

  Inhuldiging tien minuten eerder

  Marcel Gelauff – hoofdredacteur NOS Nieuws – laat in een reactie weten dat de Rijksvoorlichtingsdienst ongeveer tien minuten eerder met de beëdiging begon, dan vooraf met de media was afgesproken.

  NOSNOS JournaalNOS NieuwsRTL NederlandRTL NieuwsbeëdiginginhuldigingMark Ruttekabinet RutteRijksvoorlichtingsdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  RTL 8 om 20:29 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  Veronica om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl