Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Binnenkort opnemen op afstand mogelijk bij UPC

    Firmware problemen stonden vandaag de lancering van een nieuwe televisiedienst van UPC in de weg. In oktober start men echter wel met
    Jarco Kriek
    13 september 2010
    comments 0
    Binnenkort opnemen op afstand mogelijk bij UPC

    Naar verwachting volgende maand kan het eerste gedeelte van de digitale UPC televisieabonnees via internet de UPC Mediabox op afstand programmeren om programma’s op te nemen. UPC maakte dit vandaag op IBC beurs in Amsterdam bekend.

    Het mediabedrijf was voornemens vandaag “Opnemen op afstand”, zoals de nieuwe gratis dienst heet, te lanceren. Problemen met de firmware van de UPC Mediaboxen waren echter een sta in de weg. Door de implementatie van firmware-onderdelen om internetcommunicatie tussen de eindgebruiker en de Mediabox, via een speciale iPhone app of een speciale internetsite, mogelijk te maken traden in eerder goed werkende firmware-onderdelen kleine foutjes op. Daarbij was een optredende fout bij de ondertiteling van één kanaal het meest belangrijk. Hierdoor heeft UPC besloten om de firmware voor de Mediaboxen eerst te vernieuwen voordat men “Opnemen op afstand” voor de eindgebruiker lanceert. De verwachting is dat de eerste UPC abonnees in de loop van de maand oktober voor het eerst van deze nieuwe dienst gebruik kunnen gaan maken.

    UPC toonde vandaag een volledig werkende versie van de iPhone app waarmee bezitters van een iPhone via internet de Mediabox kunnen programmeren. Deze iPhone app is ook te gebruiken op de iPad. Echter voor de iPad werkt UPC aan een speciale iPad app. Een demoversie van deze iPad app toonde UPC vandaag eveneens op de IBC beurs in Amsterdam. In de toekomst wil UPC ook apps voor andere telefoontoestellen als Nokia, Samsung en BlackBerry maken. In de tussentijd kan men via deze smartphones wel via mobiel internet de dienst “Opnemen op afstand” gebruiken. Hetzelfde geldt ook als men via PC, laptop of netbook via internet de Mediabox wil instellen.

    UPC gaat “Opnemen op afstand” overigens niet in één keer voor alle televisie-abonnees beschikbaar stellen. Dit wordt opgedeeld in groepen die, kort na elkaar, van de nieuwe dienst gebruik kunnen maken. Daarbij stapt UPC deze keer af van verspreiding per regio. Als eerste kunnen abonnees met een UPC HDDVR Mediabox de nieuwe dienst gebruiken. Daarna volgt de UPC DVR Mediabox gevolgd door de UPC HD Mediabox en de standaard UPC Mediabox. Bij de laatste twee modellen kan met niet de opname maar de reminder programmeren. Uiteindelijk kan iedere digitale UPC televisie-abonnee voor het einde van 2010 gebruik maken van “Opnemen op afstand”.

    De nieuwe dienst is overigens afgeschermd voor gebruik door derden. De UPC abonnee kan de dienst alleen maar benaderen als hij zich van te voren heeft geïdentificeerd. Hiervoor gebruikt UPC de inloggegevens van “Mijn UPC”. Op deze manier wordt ook de gebruikte Mediabox aan de iPhone of iPad app gekoppeld. Deze app is is binnenkort gratis in de appstore verkrijgbaar.


     

    UPCMediaboxOpnemen op afstandiPhoneiPadapp

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview