Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    BitTorrent via SmartTV in huiskamer

    In toekomstige internettelevisies van twintig fabrikanten komt BitTorrent beschikbaar. BitTorrent bevestigt dat met deze fabrikanten een overeenkomst is gesloten.
    Jarco Kriek
    23 november 2012
    comments 0
    BitTorrent via SmartTV in huiskamer

    In toekomstige internettelevisies van twintig fabrikanten komt BitTorrent beschikbaar. BitTorrent bevestigt dat met deze fabrikanten een overeenkomst is gesloten. De eerste tv-modellen komen nog dit jaar op de markt.

    Het is nog onduidelijk wie de fabrikanten zijn waarmee BitTorrent een overeenkomst heeft gesloten. Of de internettelevisies – ook wel SmartTV of connected tv genoemd – die BitTorrent gaan ondersteunen ook in Nederland verkocht gaan worden, is evenmin bekend.

    Vestel

    Broadband TV News gaat er vanuit dat in ieder geval tv-modellen van fabrikant Vestel BitTorrent gaan ondersteunen. Op de IFA beurs die dit jaar in Berlijn werd georganiseerd, toonde Vestel een prototype waarop BitTorrent aanwezig was. Vestel wordt ook in Nederland verkocht. Tevens levert Vestel aan andere tv-fabrikanten onderdelen voor hun tv-toestellen. Dat is onder meer voor het merk Loewe.

    Volledig BitTorrent-aanbod

    Op de internettelevisies komt een volledig BitTorrent-aanbod beschikbaar. Naast legale content bestaat dit ook uit van piraterij afkomstig en dus illegaal content.

    BitTorrentSmartTVSmart TVinternettelevisieconnected tvVestel

    Reacties

  1. TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview