1. Nieuws

  Bløf boycot Olympische Spelen

  In navolging van cabaretier Erik van Muiswinkel roept de band Bløf op tot een boycot van de Olympische Spelen in Peking.
  28 februari 2008
  comments 0
  Bløf boycot Olympische Spelen
  In navolging van cabaretier Erik van Muiswinkel roept de band Bløf op tot een boycot van de Olympische Spelen in Peking.

  De band wil niet optreden in het Holland Heineken House tijdens de Spelen, komende zomer in China. Bløf zegt in een statement het schandalig te vinden dat er een groot sportief evenement wordt georganiseerd in een land waar op grote schaal mensenrechten worden geschonden. 'Wij vinden dat iedere Nederlandse artiest thuis zou moeten blijven', meldt de Zeeuwse band.

  Eerder riep Erik van Muiswinkel al Nederlandse atleten op niet naar de Olympische Spelen te gaan. Het verbaast hem dat al sinds de Spelen aan China werden toegewezen, er in Nederland zo weinig protest is. Tegen RTL Boulevard zegt hij: 'De vervolging van de Falung Gong Beweging heeft daar gruwelijke vormen aangenomen. Er zijn meer dan duizend concentratiekampen.'
   
  Dat nu Bløf het evenement boycot, vindt Van Muiswinkel  een mooi signaal. 'Zij spreken een enorme groep mensen aan en daar gaat het om.' Zanger Jeroen van de Boom meldt dat hij wel gewoon naar Peking afreist. 'Ik heb een deal met Radio 538 en ik wil er zijn voor de sporters en supporters.'
   
  De NOS heeft de uitzendrechten van de Olympische Spelen in handen en zendt het evenement in augustus rechtstreeks uit.
   
  BløfErik van MuiswinkelOlympische SpelenPeking

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl