1. Nieuws

  Bløf boycot Olympische Spelen

  In navolging van cabaretier Erik van Muiswinkel roept de band Bløf op tot een boycot van de Olympische Spelen in Peking.
  28 februari 2008
  comments 0
  Bløf boycot Olympische Spelen
  In navolging van cabaretier Erik van Muiswinkel roept de band Bløf op tot een boycot van de Olympische Spelen in Peking.

  De band wil niet optreden in het Holland Heineken House tijdens de Spelen, komende zomer in China. Bløf zegt in een statement het schandalig te vinden dat er een groot sportief evenement wordt georganiseerd in een land waar op grote schaal mensenrechten worden geschonden. 'Wij vinden dat iedere Nederlandse artiest thuis zou moeten blijven', meldt de Zeeuwse band.

  Eerder riep Erik van Muiswinkel al Nederlandse atleten op niet naar de Olympische Spelen te gaan. Het verbaast hem dat al sinds de Spelen aan China werden toegewezen, er in Nederland zo weinig protest is. Tegen RTL Boulevard zegt hij: 'De vervolging van de Falung Gong Beweging heeft daar gruwelijke vormen aangenomen. Er zijn meer dan duizend concentratiekampen.'
   
  Dat nu Bløf het evenement boycot, vindt Van Muiswinkel  een mooi signaal. 'Zij spreken een enorme groep mensen aan en daar gaat het om.' Zanger Jeroen van de Boom meldt dat hij wel gewoon naar Peking afreist. 'Ik heb een deal met Radio 538 en ik wil er zijn voor de sporters en supporters.'
   
  De NOS heeft de uitzendrechten van de Olympische Spelen in handen en zendt het evenement in augustus rechtstreeks uit.
   
  BløfErik van MuiswinkelOlympische SpelenPeking

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

  2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
  NPO 2 om 20:25 uur
  In Nederlandse musea bevinden zich kunstwerken die in de oorlog door de Duitse bezetter zijn geroofd. Erfgenamen komen die werken op het spoor en claimen hun eigendomsrecht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Dark Knight

  The Dark Knight
  Veronica om 20:30 uur
  Met de hulp van luitenant Jim Gordon (Gary Oldman) en openbaar aanklager Harvey Dent (Aaron Eckhart) wil Batman de georganiseerde misdaad in Gotham voorgoed uitroeien. Het drietal gaat doeltreffend te werk, maar ze vallen al snel ten prooi aan een opkomend meesterbrein, The Joker (Heath Ledger). Hij dompelt Gotham onder in totale anarchie en dwingt The Dark Knight steeds verder over de delicate grens te stappen tussen held en burgerwacht.

  Zappen.blog.nl