1. Nieuws

  Boeteclausule oorzaak nutteloze ‘Digitenne’-uitzending

  De etherzender van Teletenne – het Vlaamse Digitenne – is ondanks dat Telenet er begin dit jaar de stekker uit trok nog steeds in de lucht. De oorzaak is een boeteclausule.
  Jarco Kriek
  26 oktober 2014
  comments 7
  Boeteclausule oorzaak nutteloze ‘Digitenne’-uitzending

  De etherzender van Teletenne – het Vlaamse Digitenne – is ondanks dat Telenet er begin dit jaar de stekker uit trok nog steeds in de lucht. De oorzaak is een boeteclausule die in werking treedt als de uitzendingen gestaakt worden. Dat meldt de Vlaamse krant De Standaard.

  Telenet stopte met het betaalaanbod van Teletenne omdat Vlamingen deze digitale tv-dienst niet wilden omarmen. Na meer dan een half jaar is Teletenne echter nog steeds in de lucht. Via de 39 etherzenders wordt in DVB-T2 echter alleen zwart beeld uitgezonden. Dat is een doorn in het oog van diverse Vlamingen waaronder stralingsexpert Pedro Wyns. Die noemt de nutteloze etherverspreiding een zinloze verkwisting van energie. In België is de laatste maanden juist een discussie over energie ontstaan nu er deze winter mogelijk energieschaarste in het land zou kunnen ontstaan.

  Doorgifteplicht

  Norkring – eigenaar van het DVB-T ethernetwerk – en Telenet hebben een overeenkomst voor de doorgifte van Teletenne. Beide bedrijven hebben elkaar met boeteclausules in een wurggreep. Telenet heeft Norkring op straffe van een boete toegezegd gedurende de hele contractperiode een aanvoersignaal van Teletenne te leveren. Norkring op haar beurt heeft van Telenet een distributieplicht opgelegd gekregen. Hierdoor zendt Norkring overwegend zwarte beelden uit die door Telenet aangeleverd worden.

  DigitenneTeletenneTelenetNorkringDVB-TDVB-T2stralingetheretherzenderzwartbeeldboeteboeteclausule

  Reacties

 1. TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Notting Hill

  Notting Hill
  Net5 om 20:00 uur
  William Tacker is de nogal stuntelige eigenaar van een reisboekenhandeltje in de Londense wijk Notting Hill. Wanneer de wereldberoemde filmster Anna Scott zijn winkeltje bezoekt, weet hij dan ook niet waar hij het zoeken moet. Er slaat een duidelijke vonk over maar er gebeurt aanvankelijk niks. Als hij de volgende dag echter tegen haar opbotst en jus d'orange over haar blouse morst, gaat ze mee naar zijn flatje, waar de onvermijdelijke zoen plaatsvindt.

  Zappen.blog.nl