1. Nieuws

  Boeteclausule oorzaak nutteloze ‘Digitenne’-uitzending

  De etherzender van Teletenne – het Vlaamse Digitenne – is ondanks dat Telenet er begin dit jaar de stekker uit trok nog steeds in de lucht. De oorzaak is een boeteclausule.
  Jarco Kriek
  26 oktober 2014
  comments 7
  Boeteclausule oorzaak nutteloze ‘Digitenne’-uitzending

  De etherzender van Teletenne – het Vlaamse Digitenne – is ondanks dat Telenet er begin dit jaar de stekker uit trok nog steeds in de lucht. De oorzaak is een boeteclausule die in werking treedt als de uitzendingen gestaakt worden. Dat meldt de Vlaamse krant De Standaard.

  Telenet stopte met het betaalaanbod van Teletenne omdat Vlamingen deze digitale tv-dienst niet wilden omarmen. Na meer dan een half jaar is Teletenne echter nog steeds in de lucht. Via de 39 etherzenders wordt in DVB-T2 echter alleen zwart beeld uitgezonden. Dat is een doorn in het oog van diverse Vlamingen waaronder stralingsexpert Pedro Wyns. Die noemt de nutteloze etherverspreiding een zinloze verkwisting van energie. In België is de laatste maanden juist een discussie over energie ontstaan nu er deze winter mogelijk energieschaarste in het land zou kunnen ontstaan.

  Doorgifteplicht

  Norkring – eigenaar van het DVB-T ethernetwerk – en Telenet hebben een overeenkomst voor de doorgifte van Teletenne. Beide bedrijven hebben elkaar met boeteclausules in een wurggreep. Telenet heeft Norkring op straffe van een boete toegezegd gedurende de hele contractperiode een aanvoersignaal van Teletenne te leveren. Norkring op haar beurt heeft van Telenet een distributieplicht opgelegd gekregen. Hierdoor zendt Norkring overwegend zwarte beelden uit die door Telenet aangeleverd worden.

  DigitenneTeletenneTelenetNorkringDVB-TDVB-T2stralingetheretherzenderzwartbeeldboeteboeteclausule

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl