1. Nieuws

  Boeteclausule oorzaak nutteloze ‘Digitenne’-uitzending

  De etherzender van Teletenne – het Vlaamse Digitenne – is ondanks dat Telenet er begin dit jaar de stekker uit trok nog steeds in de lucht. De oorzaak is een boeteclausule.
  Jarco Kriek
  26 oktober 2014
  comments 7
  Boeteclausule oorzaak nutteloze ‘Digitenne’-uitzending

  De etherzender van Teletenne – het Vlaamse Digitenne – is ondanks dat Telenet er begin dit jaar de stekker uit trok nog steeds in de lucht. De oorzaak is een boeteclausule die in werking treedt als de uitzendingen gestaakt worden. Dat meldt de Vlaamse krant De Standaard.

  Telenet stopte met het betaalaanbod van Teletenne omdat Vlamingen deze digitale tv-dienst niet wilden omarmen. Na meer dan een half jaar is Teletenne echter nog steeds in de lucht. Via de 39 etherzenders wordt in DVB-T2 echter alleen zwart beeld uitgezonden. Dat is een doorn in het oog van diverse Vlamingen waaronder stralingsexpert Pedro Wyns. Die noemt de nutteloze etherverspreiding een zinloze verkwisting van energie. In België is de laatste maanden juist een discussie over energie ontstaan nu er deze winter mogelijk energieschaarste in het land zou kunnen ontstaan.

  Doorgifteplicht

  Norkring – eigenaar van het DVB-T ethernetwerk – en Telenet hebben een overeenkomst voor de doorgifte van Teletenne. Beide bedrijven hebben elkaar met boeteclausules in een wurggreep. Telenet heeft Norkring op straffe van een boete toegezegd gedurende de hele contractperiode een aanvoersignaal van Teletenne te leveren. Norkring op haar beurt heeft van Telenet een distributieplicht opgelegd gekregen. Hierdoor zendt Norkring overwegend zwarte beelden uit die door Telenet aangeleverd worden.

  DigitenneTeletenneTelenetNorkringDVB-TDVB-T2stralingetheretherzenderzwartbeeldboeteboeteclausule

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Voorbeschouwing

  UEFA Europa League Voorbeschouwing
  RTL 7 om 18:00 uur
  Europese topclubs nemen het tegen elkaar op in de UEFA Europa League. Het is het sterkste clubtoernooi van Europa na de Champions League en is een garantie op memorabele wedstrijden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Chicago

  Chicago
  RTL 8 om 20:30 uur
  Velma Kelly (Jones) is de ster van The Cotton Club tot ze haar vent met haar zus betrapt en ze allebei vermoord. Roxie Hart (Zelweger) is een onbeduidend blondje in een saai huwelijk tot ze haar minnaar doodschiet. Velma en Roxie draaien de bak in en huren advocaat Billy Flynn (Gere) om ze daar uit te halen. Dat leidt tot een fikse concurrentiestrijd achter de tralies.