1. Nieuws

  BravaKlassiek toont Matthäus Passion volgens Johannes

  De uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is in Nederland de afgelopen decennia uitgegroeid tot een belangrijke culturele traditie.
  Jarco Kriek
  27 maart 2015
  comments 1
  BravaKlassiek toont Matthäus Passion volgens Johannes

  De uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is in Nederland de afgelopen decennia uitgegroeid tot een belangrijke culturele traditie. BravaKlassiek besteedt er ruim aandacht aan.


  Cultuurzender Brava wil deze prachtige traditie ondersteunen en eraan bijdragen middels het vertellen van verhalen en het geven van achtergronden over de Matthäus Passion. Daarom staat er in de aanloop naar Pasen niet alleen een aantal bijzondere uitzendingen op het programma, maar worden tevens cursussen verzorgd en is de speciale website www.matthauspassion.tv in het leven geroepen. Brava organiseert eind maart in drie steden lezingen over de Matthäus Passion, die worden verzorgd door de dirigenten Marc Versteeg en Klaas Stok. Er zijn lezingen in de Cellebroederskapel in Maastricht (zaterdag 28 maart), De Oude Rechtbank in Eindhoven (zondag 29 maart) en Het Kunstenlab in Deventer (zondag 29 maart), de aanvangstijd is telkens 14.00 uur. Meer informatie over deze boeiende bijeenkomsten rond het meesterwerk van J. S. Bach is te vinden op www.bravanlklassiek.nl.

  De Matthäus volgens Johannes

  Als onderdeel van de speciale aandacht voor de Matthäus Passion presenteert Brava dit jaar in samenwerking met de Nieuwe Philharmonie Utrecht het unieke project De Matthäus volgens Johannes, waarin dirigent, violist en storyteller Johannes Leertouwer alle 68 delen van het beroemde oratorium toelicht. In video’s van 150 seconden vertelt Leertouwer over de achtergronden en muzikale aspecten van het beroemde oratorium. De Matthäus volgens Johannes is in maart elke dag te zien bij Brava rond 18.30 en 20.30 uur. Vanaf donderdag 26 maart zijn er elke dag drie films te zien: rond 14.00 uur, 18.30 uur en 20.30 uur. Op woensdag 1 april worden alle 68 films achter elkaar uitgezonden tussen 14.00 en 17.00 uur.

  Ook ruim aandacht Matthäus Passion op tv-kanaal BravaKlassiek

  In de Goede Week besteedt Brava in haar uitzendingen ruim aandacht aan de Matthäustraditie in binnen- en buitenland. Via een unieke reeks programma´s worden van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 april uiteenlopende opvattingen over de Matthäus Passion belicht. Zo komen onder meer uitvoeringen door Iván Fischer en Ton Koopman aan bod, plus een heel bijzondere uitvoering van de versie van Felix Mendelssohn door Jan Willem de Vriend en het Symfonieorkest. Op www.bravanlklassiek.nl is meer informatie over deze programma´s te vinden.

  BravaKlassiekBravaBrava KlassiekBravaNLBrava NLMatthäus PassionJohan Sebastiaan BachJohannesJezuspaasverhaalThe Passion. kruiziging

  Reacties

 1. TV-TIP Utopia

  Utopia
  SBS6 om 19:30 uur
  Een groep van vijftien zeer diverse mensen zeggen hun huidige leven vaarwel. Ze bouwen aan een compleet nieuw bestaan op een plek waar geen regels, wetten of machtsverhoudingen zijn.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Arbitrage

  Arbitrage
  RTL 8 om 20:30 uur
  Robert Miller (Richard Gere) is topman van een financieel imperium en pater familias van een ogenschijnlijk gelukkige familie. Hij lijkt alles te hebben – geld, macht, een prachtige vrouw (Susan Sarandon) en een getalenteerde dochter (Brit Marling), die in zijn bedrijf werkt. Maar achter de schermen zit Robert diep in de schulden en moet hij zijn bedrijf verkopen voordat de lijken uit de kast komen. Zijn besluit om een weekendje te ontsnappen met zijn maîtresse, de mooie kunstenares Julie Côte (Laetitia Casta), brengt hem nog dieper in de problemen. Onderweg verongelukt hun auto waarna Robert de fanatieke rechercheur Michael Bryer (Tim Roth) achter zich aan krijgt. Het lijkt een kwestie van tijd voor zijn glanzende façade instort. Robert moet tot het uiterste gaan om te behouden wat hem dierbaarder is dan zijn vermogen; zijn familie.