1. Nieuws

  BravaNL op weg naar 5 miljoen potentiële kijkers

  Het succes van BravaNL lijkt met de week groter en groter te worden. Inmiddels is de nieuwe Nederlandse klassieke televisiezender door programmaraden geadviseerd voor bijna 5 miljoen potentiële analoge kijkers.
  Jarco Kriek
  13 december 2009
  comments 0
  BravaNL op weg naar 5 miljoen potentiële kijkers

  De Nederlandse klassieke televisiezender BravaNL nadert de grens van 5 miljoen potentiële kijkers. Steeds meer programmaraden adviseren kabelbedrijven Ziggo en UPC het nieuwe televisiekanaal analoog te gaan doorgeven. In vele gevallen een bindend advies.

  Vandaag werd bekend dat de programmaraad ABCNZ, dat adviseert voor de gemeenten Alblasserdam – Bergschenhoek - Capelle aan den IJssel - Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle, kabelaar Ziggo een bindend advies heeft gegeven om BravaNL door te gaan geven. De komende week komen nog meer programmaraden met een bindend advies voor BravaNL naar buiten. Deze hebben in openbare vergaderingen al de beslissing genomen alleen moet de definitieve advisering nog op schrift worden gesteld en publiek worden gemaakt.

  Diverse programmaraden adviseren BravaNL ook aan Ziggo en UPC maar doen dit vrijblijvend. Bij een bindend advies wordt een zender op de eerste vijftien zenderplaatsen geplaatst. Alleen bij zeer zwaar wegende redenen kan een kabeltelevisieaanbieder dan afwijken van een bindend advies. Bij een vrijblijvend advies komt een zender op zenderplaatsen boven positie 15 terecht en heeft de kabeltelevisieaanbieder de mogelijkheid om het gegeven advies in de wind te slaan. En dus voor andere televisiezenders te gaan kiezen. In ieder geval UPC heeft kenbaar gemaakt dat wanneer BravaNL niet bindend wordt geadviseerd de kans zeer klein is dat men deze zender analoog gaat doorgeven. De programmaraad Rijnland Bollenstreek, dat adviseert voor Leiden en omringende gemeenten, heeft de afgelopen dagen BravaNL als vrijblijvend advies aan Ziggo voorgelegd. Toch zijn er niet alleen maar successen. Zo werd BravaNL in de hoofdstad Amsterdam niet door de programmraraad als bindend geadviseerd. Omdat het kabelnetwerk in Amsterdam in handen is van UPC lijkt de kans zeer klein dat BravaNL in Amsterdam beschikbaar komt.

  De initiatiefnemers van BravaNL, de oostelijke mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch, zijn opgetogen over het succes van hun nieuwste muziekzender. Eerder voegde het duo al TV Oranje, SchlagerTV en BravaHDTV (de Europese moederzender van BravaNL) toe aan het vaderlandse medialandschap. “Zoals het nu lijkt is BravaNL onze, voorlopig, laatste zender die wij aan ons zenderpallet hebben toegevoegd”, aldus Jur Bron. “Vier zenders in nog geen vier jaar tijd betekent dat we de komende jaren alles op alles gaan zetten om ze allemaal verder uit te bouwen en te positioneren. En geloof me, daar hebben wij en de mensen met wie we samenwerken meer dan de handen vol aan”. Zijn zakenpartner Gerard Ardesch blikt vooruit: “We zullen bijvoorbeeld proberen om met SchlagerTV niet alleen in ons land maar ook in de Duitstalige landen voet aan de grond te krijgen. Daarmee wordt 2010 voor zowel de schlagerliefhebber als voor onszelf weer een spannend mediajaar!”
  BravaNL. programmaradenkabelradenUPCZiggoTV5 Monde

  Reacties

 1. TV-TIP It Happened One Night

  It Happened One Night
  Een om 15:30 uur
  Komedie van Frank Capra, gebaseerd op een verhaal van Samuel Hopkins Adams. De verwende Ellie Andrews loopt weg van haar rijke vader, omdat die niet wil dat zijn dochter met een playboy trouwt. In de bus op weg naar New York, leert ze Peter Warner, een werkloze journalist, kennen. Het duo kan het eerst niet zo best met elkaar vinden, maar wanneer de bus pech heeft besluiten ze toch samen te gaan liften. Warner ziet wel een verhaal in hun ongelukkig avontuur, maar de zaken worden ingewikkeld als de weggelopen erfgename en de vrijpostige journalist verliefd worden op elkaar...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP FC Barcelona - Real Madrid

  FC Barcelona - Real Madrid
  Ziggo Sport Select om 16:15 uur
  Verslag van de wedstrijd FC Barcelona - Real Madrid, gespeeld in de Primera Division.

  Zappen.blog.nl