1. Nieuws

  Britse commerciële omroep ITV langer op ASTRA2-satelliet

  Door het tekenen van een nieuwe overeenkomst is de toekomstige doorgifte van alle televisiekanalen van de Britse commerciële omroep ITV op de ASTRA2-satelliet voor langere tijd gewaarborgd.
  Jarco Kriek
  28 juli 2011
  comments 0
  Britse commerciële omroep ITV langer op ASTRA2-satelliet

  Door het tekenen van een nieuwe overeenkomst is de toekomstige doorgifte van alle televisiekanalen van de Britse commerciële omroep ITV op de ASTRA2-satelliet voor langere tijd gewaarborgd.

  SES ASTRA – eigenaar van de ASTRA-satellietvloot – heeft dit vandaag bekend gemaakt. De nieuwe overeenkomst houdt niet alleen een verlenging van de huur van nu gebruikte transponders op de ASTRA2-satelliet in. ITV huurt ook extra bandbreedte om in de toekomst het zenderaanbod verder te kunnen uitbreiden. Op dit moment huurt ITV zes transponders op de ASTRA2-satellietpositie. Hier komen in de directe toekomst drie extra transponders bij. Waarvoor ITV de nieuwe bandbreedte gaat gebruiken is niet bekend gemaakt.

  Waarschijnlijk is dat ITV de extra bandbreedte op termijn gaat gebruiken om diverse SD-kanalen Free To Air in HD-kwaliteit te gaan uitzenden. Op dit moment is alleen ITV 1 in ongecodeerd in HD-kwaliteit te bekijken. De televisiekanalen ITV 2 HD, ITV 3 HD en ITV 4 HD maken deel van het gecodeerde aanbod van Sky Digital uit. Echter in de komende jaren gaat HDTV de natuurlijke opvolger van het huidige SDTV worden. En dan zal ook ITV naar alle waarschijnlijkheid de nu gecodeerde HD-kanalen in regionale varianten ongecodeerd via de ASTRA2-satelliet gaan aanbieden.
  ASTRA2ITVHDTVSES ASTRAovereenkomstASTRA BeneluxCanalDigitaalTV Vlaanderen

  Reacties

 1. TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Murder at 1600

  Murder at 1600
  SBS9 om 20:30 uur
  De vrouw blijkt een medewerkster van de president te zijn en Regis wil de zaak tot op de bodem uitzoeken. Dat is praktisch onmogelijk, want de overheidsdienst overvleugeld Regis' bevoegdheden en de bekende doofpot staat al klaar. Regis weet de hulp los te peuteren van regerings-ambtenaar Nina Chance (Diane Lane), die de opdracht heeft gekregen het onderzoek 'geruisloos' te laten verlopen. Samen komen ze erachter dat de moord slechts een kleine schakel is in een politiek complot.

  Zappen.blog.nl