1. Nieuws

  Britse commerciële omroep ITV test HD-kanalen op Astra2-satelliet

  Het aanbod van HD-kanalen van de Engelse commerciële televisiezenders wordt steeds groter. Deze zijn de gecodeerde testuitzendingen van ITV3 HD en ITV4 HD gestart.
  Jarco Kriek
  3 november 2010
  comments 0
  Britse commerciële omroep ITV test HD-kanalen op Astra2-satelliet

  Na ITV1 HD en ITV2 HD is de Britse commerciële omroep, in samenwerking met Sky Digital, nu ook gestart met het testen van de resterende HD-kanalen ITV3 HD en ITV4 HD. Sky Digital voegt later deze maand de HD-zenders toe aan het eigen HD-aanbod.

  Dit houdt in dat, net als ITV 2 HD, de twee nu testende ITV HD-zenders niet ongecodeerd via de Astra2-satelliet te zien zijn. Alleen als men een geschikt abonnement bij het Britse Sky Digital afneemt kan men naar deze HD-zenders kijken. In Nederland kijken vele duizenden satellietkijkers naar het zenderaanbod van Sky Digital, ondanks dat het afsluiten buiten de grenzen van het Verenigd Koninkrijk niet is toegestaan. Diverse Nederlandse bedrijven bieden satellietkijkers de mogelijkheid om via een U-bochtconstructie een abonnement bij Sky Digital af te sluiten. Ook is het zenderpakket van Sky Digital populair bij Nederlanders die illegaal via het delen van een smartcard via internet, ook wel cardsharing genoemd, naar buitenlandse zenders kijken.

  Het eerste kanaal van het Britse commerciële televisiebedrijf ITV, ITV1 HD, is in Nederland wel via de satelliet te bekijken. Sinds april 2010 maakt deze HD-zender onderdeel uit van het ongecodeerde Brits satellietboeket Freesat. Dit wordt eveneens via de Astra2-satelliet, die op de 28,2 graden oost gepositioneerd is, uitgezonden. In oktober kwam het tweede HD-kanaal ITV2 HD via dezelfde satelliet beschikbaar. Voor de verspreiding van de HD-zenders ITV2 HD, ITV3 HD en ITV4 HD heeft het Britse televisiebedrijf een exclusief contract met Sky Digital eigenaar BSkyB gesloten.

  ITV3 HD en ITV4 HD zijn te ontvangen via de frequentie 11.758 GHz Horizontaal – 29500 – 3/4 – MPEG4 – DVB-S2 – QPSK.


  ITVITV1 HDITV2 HDITV3 HDITV4 HDHDTVBSkyBSky Digital

  Reacties

 1. TV-TIP Watchmen

  Watchmen
  RTL 7 om 20:00 uur
  Deze mysterieuze, spectaculaire actiefilm speelt zich af in 1985 in de straten van New York. Superhelden maken deel uit van het dagelijkse leven en spelen een belangrijke rol in de samenleving. Wanneer door één van de superhelden ontdekt wordt dat er een seriemoordenaar rondloopt met als doel hen allen uit te moorden, volgt er ontdekking op ontdekking. De missie van de Watchmen is te waken over de mensheid, maar wie houdt hen dan in de gaten?

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP Walking Tall

  Walking Tall
  Veronica om 20:00 uur
  Chris Vaughn (The Rock) is een ex-marinier die naar huis terugkeert. Wat hij aantreft is niet langer meer het stadje waar hij afscheid van nam. Zijn aardsrivaal Jay Hamilton (Neal McDonough) heeft het rustige plaatsje waar Chris opgroeide, veranderd in een spookstad, waar misdaad, drugs en geweld de boventoon voeren. Chris en zijn maatje Ray Templeton (Johnny Knoxville) besluiten te vechten voor de belangen van het dorp. Het wordt een keiharde strijd, maar ze geven niet op.

  Zappen.blog.nl