1. Nieuws

  Britse commerciële omroep ITV test HD-kanalen op Astra2-satelliet

  Het aanbod van HD-kanalen van de Engelse commerciële televisiezenders wordt steeds groter. Deze zijn de gecodeerde testuitzendingen van ITV3 HD en ITV4 HD gestart.
  Jarco Kriek
  3 november 2010
  comments 0
  Britse commerciële omroep ITV test HD-kanalen op Astra2-satelliet

  Na ITV1 HD en ITV2 HD is de Britse commerciële omroep, in samenwerking met Sky Digital, nu ook gestart met het testen van de resterende HD-kanalen ITV3 HD en ITV4 HD. Sky Digital voegt later deze maand de HD-zenders toe aan het eigen HD-aanbod.

  Dit houdt in dat, net als ITV 2 HD, de twee nu testende ITV HD-zenders niet ongecodeerd via de Astra2-satelliet te zien zijn. Alleen als men een geschikt abonnement bij het Britse Sky Digital afneemt kan men naar deze HD-zenders kijken. In Nederland kijken vele duizenden satellietkijkers naar het zenderaanbod van Sky Digital, ondanks dat het afsluiten buiten de grenzen van het Verenigd Koninkrijk niet is toegestaan. Diverse Nederlandse bedrijven bieden satellietkijkers de mogelijkheid om via een U-bochtconstructie een abonnement bij Sky Digital af te sluiten. Ook is het zenderpakket van Sky Digital populair bij Nederlanders die illegaal via het delen van een smartcard via internet, ook wel cardsharing genoemd, naar buitenlandse zenders kijken.

  Het eerste kanaal van het Britse commerciële televisiebedrijf ITV, ITV1 HD, is in Nederland wel via de satelliet te bekijken. Sinds april 2010 maakt deze HD-zender onderdeel uit van het ongecodeerde Brits satellietboeket Freesat. Dit wordt eveneens via de Astra2-satelliet, die op de 28,2 graden oost gepositioneerd is, uitgezonden. In oktober kwam het tweede HD-kanaal ITV2 HD via dezelfde satelliet beschikbaar. Voor de verspreiding van de HD-zenders ITV2 HD, ITV3 HD en ITV4 HD heeft het Britse televisiebedrijf een exclusief contract met Sky Digital eigenaar BSkyB gesloten.

  ITV3 HD en ITV4 HD zijn te ontvangen via de frequentie 11.758 GHz Horizontaal – 29500 – 3/4 – MPEG4 – DVB-S2 – QPSK.


  ITVITV1 HDITV2 HDITV3 HDITV4 HDHDTVBSkyBSky Digital

  Reacties

 1. TV-TIP Charlie's Angels: Full Throttle

  Charlie's Angels: Full Throttle
  RTL 8 om 20:29 uur
  Als de ware identiteit van alle personen in het getuigenbeschermingsplan onthuld dreigt te worden, is het tijd dat de Charlie's Angels in actie te komen. Dylan, Natalie en Alex moeten het opnemen tegen Madison Lee (Demi Moore), een voormalige Engel die zich tot het kwaad heeft bekeerd. Ze werkt samen met Seamus O'Grady (Justin Theroux), een oude vijand uit Dylans verleden, die vastbesloten is om de Angels een enkele reis naar de hemel te bezorgen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Marked for Death

  Marked for Death
  RTL 7 om 20:30 uur
  Narcotica-agent John Hatcher is net teruggekeerd uit Colombia waar zijn partner door een drugsdealer is vermoord. Om die reden besluit John met pensioen te gaan, maar dat is van korte duur. De volgende dag raakt hij betrokken bij een vuurgevecht met de Jamaicaanse drugshandelaar Screwface. Als Screwface uit wraak probeert Johns zus en nichtje te doden, gaat John genadeloos achter hem aan.

  Zappen.blog.nl