1. Nieuws

  Britse ITV ruim € 7 miljoen boete voor belspelfraude

  De Britse zender ITV heeft van de Britse mediawaakhond Ofcom een boete opgelegd gekregen voor belspelfraude.
  Jan-Hein Visser
  10 mei 2008
  comments 0
  Britse ITV ruim € 7 miljoen boete voor belspelfraude
  De Britse zender ITV heeft van de Britse mediawaakhond Ofcom een boete opgelegd gekregen voor belspelfraude.

  Voor onregelmatigheden tijdens belspellen heeft ITV een boete opgelegd gekregen van omgerekend meer dan 7 miljoen euro. Dat is de hoogste boete in de tv-geschiedenis van Engeland. ITV is een commercieel kanaal dat uitzendt onder een publieke licentie. Het is de 'derde zender' van Groot-Britannië.

  De belspelfraude heeft zich voorgedaan in de periode tussen 2003 en 2007 en betrof vooral zogenaamde ‘superstar shows’, maar ook het programma ITV-Play wat louter uit belspellen bestond. Bij sommige uitzendingen verzuimde ITV om op het herhaalkanaal ITV2+1 (een uur vertraagd) te vermelden dat bellen eigenlijk zinloos was.

  De omroep heeft overigens al eerder zelf het boetekleed aangetrokken en schrapte veel van de gewraakte uitzendingen. Bovendien gaf ITV iedereen die er een verzoek voor indiende zijn geld terug en spendeerde de rest aan goede doelen.
  ITVOfcomboetebelspellen

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl