1. Nieuws

  Britse ITV ruim € 7 miljoen boete voor belspelfraude

  De Britse zender ITV heeft van de Britse mediawaakhond Ofcom een boete opgelegd gekregen voor belspelfraude.
  Jan-Hein Visser
  10 mei 2008
  comments 0
  Britse ITV ruim € 7 miljoen boete voor belspelfraude
  De Britse zender ITV heeft van de Britse mediawaakhond Ofcom een boete opgelegd gekregen voor belspelfraude.

  Voor onregelmatigheden tijdens belspellen heeft ITV een boete opgelegd gekregen van omgerekend meer dan 7 miljoen euro. Dat is de hoogste boete in de tv-geschiedenis van Engeland. ITV is een commercieel kanaal dat uitzendt onder een publieke licentie. Het is de 'derde zender' van Groot-Britannië.

  De belspelfraude heeft zich voorgedaan in de periode tussen 2003 en 2007 en betrof vooral zogenaamde ‘superstar shows’, maar ook het programma ITV-Play wat louter uit belspellen bestond. Bij sommige uitzendingen verzuimde ITV om op het herhaalkanaal ITV2+1 (een uur vertraagd) te vermelden dat bellen eigenlijk zinloos was.

  De omroep heeft overigens al eerder zelf het boetekleed aangetrokken en schrapte veel van de gewraakte uitzendingen. Bovendien gaf ITV iedereen die er een verzoek voor indiende zijn geld terug en spendeerde de rest aan goede doelen.
  ITVOfcomboetebelspellen

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl