Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Britse ITV tevreden over ontwikkelingen

    Hoewel de Britse commerciële zenderketen ITV moest stoppen met de belspellen is men tevreden over het bedrijfsresultaat. Vooral de themazenders doen het goed.
    Jan-Hein Visser
    10 augustus 2007
    comments 0
    Britse ITV tevreden over ontwikkelingen
    Ondanks dat de Britse commerciële zenderketen ITV moest stoppen met de belspellen is de raad van toezicht tevreden over de ontwikkelingen. Volgens voorzitter Michael Grade (tot eind vorig jaar werkzaam bij de BBC) wordt voor de rest van dit jaar 4 procent toename van reclame-inkomsten verwacht bij alle kanalen. De winst over het eerste halfjaar bedroeg nog altijd meer dan 123 miljoen euro, ondanks het verplichte stopzetten van de belspellen op ITV1.

    Het succes van ITV ligt volgens Michael Grade vooral in het feit dat de digitale themazenders het zo goed doen. Terwijl ITV er alles aan moet doen om de regionale zenderketen ITV1 (het Britse ‘Channel 3’) weer op orde te brengen, trekken de digitale zenders steeds meer kijkers via het Engelse Freeview platform en de satelliet. Het succes is te danken aan de scherpe zenderprofielen, waardoor kijkers de weg goed weten te vinden.

    Zo is ITV-2 vooral een op vrouwen gerichte zender met onder meer The Oprah Winfrey Show, ITV-3 is vooral voor klassieke Britse series en detectives zoals die van Agatha Christie, terwijl ITV-4 een op mannen gerichte zender is (onder andere met Late Night with David Letterman) die de zendtijd deelt met het ook al succesvolle Children’s ITV. Alle digitale ITV-kanalen zijn ook in ons land te zien omdat ze ongecodeerd via Astra 2D op het geplande FreeSat platform zullen uitzenden.
    ITV

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview