1. Nieuws

  Britse ‘Babe’ kanalen moeten achter slot en grendel

  De overvloed van erotisch getinte zenders met dames die oproepen om te bellen moet een halt worden toegeroepen en daarom is in Engeland voorgesteld deze zenders van een pincode te voorzien.
  Jan-Hein Visser
  27 oktober 2007
  comments 0
  Britse ‘Babe’ kanalen moeten achter slot en grendel

  De Britse media-autoriteit Ofcom wil dat bel-kanalen met erotisch geklede – of ontklede dames een pincode krijgen zodat jonge kijkers er niet meer per ongeluk op terecht kunnen komen. De reden is dat zij al meermaals de regels hebben overtreden. Er is een niet gering aantal kanalen dat Free To Air via het Sky Digital systeem uitzendt waarop in de late avonduren chattende dames te zien zijn met de oproep om te bellen.

  Volgens Ofcom hebben zenders als Get Lucky TV, Lucky Star, Star Bazaar, LivexxxBabes en Show Off UK ook al eens voor 21.00 uur reclame gemaakt voor hun sekslijnen. Ofcom wil nu voor gaan stellen om alle kanalen met dergelijke inhoud te gaan beschermen met een pincode. Dit kan via de EPG van Sky Digital (die de meeste Engelse kijkers tot op heden gebruiken) geregeld worden. Nederlandse kijkers zouden geen last hebben van een dergelijke pincode omdat dit op Free To Air ontvangers niet werkt.

  Ofcom stelde verder dat de kanalen al verbeteringen hebben aangebracht en dat daarom nog geen boetes zijn uitgedeeld. Hun voorstel moet tenslotte door het Britse publiek worden goedgekeurd. Via de Astra-2 zijn momenteel een flink aantal van dergelijke kanalen te zien in de nachtelijke uren. In Nederland zenden veel commerciële zenders in de nachtelijke uren eenzelfde soort programma’s uit.

  Ofcom.BabeSky DigitalPincode

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl