Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Bush neemt Irakese televisiezender onder vuur

    Amerika zal er alles aan gaan doen om de Irakese televisiezender Al Zawraa TV te doen stoppen met uitzenden.
    Jarco Kriek
    16 januari 2008
    comments 0
    Bush neemt Irakese televisiezender onder vuur
    Amerika zal er alles aan gaan doen om de Irakese televisiezender Al Zawraa TV te doen stoppen met uitzenden. Omdat Amerika de uitzendlicentie van de zender niet kan intrekken, is het een machtspel begonnen om de zender het uitzenden onmogelijk te maken.

    Als eerste heeft de Amerikaanse regering financiële sancties tegen de zender en zijn eigenaar, Mish'an al-Juburi, ingesteld. Banktegoeden van zowel de zender als eigenaar in Amerika zijn bevroren. Daarnaast heeft Amerika beiden op een internationale zwarte lijst geplaatst, met als gevolg dat ook banktegoeden buiten Amerika bevroren kunnen worden.

    Al Zawraa, in de Arabische wereld ook wel Muj TV genoemd, is al sinds de invasie van Amerika in Irak een doorn in het oog van Amerika. Het station liet in de afgelopen jaren diverse videofragmenten zien van aanvallen op Amerikaanse soldaten in Irak en wordt hierdoor door Amerika gelieerd aan het terreurnetwerk van Al-Qaeda.

    Ondanks dat de zender zijn uitzendingen verzorgt voor Irak, wordt het satellietsignaal opgestraald vanuit buurland Syrië. Dit maakt het het voor Amerika lastiger om Al Zawraa het zwijgen op te leggen. Inmiddels is de zender in Europa zowat niet meer te ontvangen. Nadat de zender eerst nog te zien was via de Europese beam van de Badr (26 graden oost) en Nilesat 101 (7 graden west), is hij op dit moment alleen nog te zien via de Atlantic Bird 4 (7 graden west) satelliet. Deze is in Europa alleen met zeer grote moeite te ontvangen.
    Al Zawraa TVMuj TV

    Meer over dit onderwerp

    Reacties