1. Nieuws

  BVN en Nederlandse zenders weer in Scandinavië te ontvangen

  Overleg tussen satellietbedrijf SES en M7 Group S.A heeft ertoe geleid dat satellietzender BVN alsmede de Nederlandse en Vlaamse zenders weer in Scandinavië te ontvangen zijn.
  Jarco Kriek
  18 maart 2014
  comments 9
  BVN en Nederlandse zenders weer in Scandinavië te ontvangen
  Overleg tussen satellietbedrijf SES en M7 Group S.A heeft ertoe geleid dat satellietzender BVN alsmede de Nederlandse en Vlaamse zenders weer in Scandinavië te ontvangen zijn.

  Sinds 4 maart waren deze zenders niet meer in grote delen van Noord-Europa te ontvangen. De reden was dat SES de transponders 105 (12.515 GHz) en 119 (12.722 GHz) van de Astra 1L naar de Astra 1N satelliet had verhuisd. Ondanks toezeggingen aan M7 Group S.A dat het ontvangstgebied – bij satellieten ook wel footprint genoemd – gelijk zou blijven, heeft de Astra 1N een afwijkende footprint waardoor ontvangst in de Scandinavische landen Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland sterk gereduceerd dan wel onmogelijk was geworden.

  SD-zenders

  Op de transponders 105 en 119 biedt CanalDigitaal voor haar tv-aanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen de Nederlandse en Vlaamse publieke en commerciële tv-zenders in SD-kwaliteit aan. Ook satellietzender BVN – een samenwerking tussen de NPO en de VRT – wordt via één van deze transponders uitgezonden. Voor abonnees van CanalDigitaal en TV Vlaanderen is ontvangst van de Astra1-satellietpositie op 19,2 graden oost daarnaast van groot belang omdat alleen op deze satelliet via transponder 105 nieuwe fastscanzenderlijsten en firmware voor door M7 op de markt gebrachte satellietontvangers beschikbaar zijn.

  Terug naar Astra 1L

  In overleg met M7 Group S.A heeft SES besloten om beide transponders weer terug naar de voorheen gebruikte Astra 1L-satelliet te plaatsen. Dat wordt door een woordvoerder van M7 Group S.A aan Totaal TV bevestigd. Hierdoor zijn alle zenders inclusief satellietzender BVN die op beide transponders worden uitgezonden vanaf nu weer in het oude ontvangstgebied – inclusief Scandinavië – te ontvangen.
  BVNCanalDigitaalTV VlaanderenM7 Group S.ASESAstra1Astra 1NsatellietsatellietkijkerScandinaviëZwedenNoorwegenDenemarkenFinlandNederland 1Nederland 2Nederland 3Net5SBS6RTL4RTL5RTL7AnimaxFunXRTL 1440EenCanvasKetnetDorcelHustler SDDiscovery ChannelMNMStudio Brussel

  Reacties

 1. TV-TIP Clara und das Geheimnis der Bären

  Clara und das Geheimnis der Bären
  NPO 3 om 15:30 uur
  Jeugdfilm. De dertienjarige Clara woont met haar moeder en stiefvader op een afgelegen boerderij in de Alpen. Clara houdt erg veel van de natuur en van de mythes en sagen uit de regio. De ontdekking van een oude schoen brengt haar in contact met Susanna, een meisje dat leefde in 1808 en toen even oud was als Clara. Als er beren worden waargenomen in de streek, waarvan gedacht was dat deze waren uitgestorven, raakt het dorp in rep en roer. Clara doet haar uiterste best de beren te beschermen, waardoor haar leven en dat van Susanna met elkaar verweven worden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 16:30 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de KNSB Cup in Groningen. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste "schaatsstemmen" Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

  Zappen.blog.nl