1. Nieuws

  BVN en Nederlandse zenders weer in Scandinavië te ontvangen

  Overleg tussen satellietbedrijf SES en M7 Group S.A heeft ertoe geleid dat satellietzender BVN alsmede de Nederlandse en Vlaamse zenders weer in Scandinavië te ontvangen zijn.
  Jarco Kriek
  18 maart 2014
  comments 9
  BVN en Nederlandse zenders weer in Scandinavië te ontvangen
  Overleg tussen satellietbedrijf SES en M7 Group S.A heeft ertoe geleid dat satellietzender BVN alsmede de Nederlandse en Vlaamse zenders weer in Scandinavië te ontvangen zijn.

  Sinds 4 maart waren deze zenders niet meer in grote delen van Noord-Europa te ontvangen. De reden was dat SES de transponders 105 (12.515 GHz) en 119 (12.722 GHz) van de Astra 1L naar de Astra 1N satelliet had verhuisd. Ondanks toezeggingen aan M7 Group S.A dat het ontvangstgebied – bij satellieten ook wel footprint genoemd – gelijk zou blijven, heeft de Astra 1N een afwijkende footprint waardoor ontvangst in de Scandinavische landen Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland sterk gereduceerd dan wel onmogelijk was geworden.

  SD-zenders

  Op de transponders 105 en 119 biedt CanalDigitaal voor haar tv-aanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen de Nederlandse en Vlaamse publieke en commerciële tv-zenders in SD-kwaliteit aan. Ook satellietzender BVN – een samenwerking tussen de NPO en de VRT – wordt via één van deze transponders uitgezonden. Voor abonnees van CanalDigitaal en TV Vlaanderen is ontvangst van de Astra1-satellietpositie op 19,2 graden oost daarnaast van groot belang omdat alleen op deze satelliet via transponder 105 nieuwe fastscanzenderlijsten en firmware voor door M7 op de markt gebrachte satellietontvangers beschikbaar zijn.

  Terug naar Astra 1L

  In overleg met M7 Group S.A heeft SES besloten om beide transponders weer terug naar de voorheen gebruikte Astra 1L-satelliet te plaatsen. Dat wordt door een woordvoerder van M7 Group S.A aan Totaal TV bevestigd. Hierdoor zijn alle zenders inclusief satellietzender BVN die op beide transponders worden uitgezonden vanaf nu weer in het oude ontvangstgebied – inclusief Scandinavië – te ontvangen.
  BVNCanalDigitaalTV VlaanderenM7 Group S.ASESAstra1Astra 1NsatellietsatellietkijkerScandinaviëZwedenNoorwegenDenemarkenFinlandNederland 1Nederland 2Nederland 3Net5SBS6RTL4RTL5RTL7AnimaxFunXRTL 1440EenCanvasKetnetDorcelHustler SDDiscovery ChannelMNMStudio Brussel

  Reacties

 1. TV-TIP The Hunger Games

  The Hunger Games
  RTL 7 om 20:30 uur
  Het voormalige Noord Amerika is nu het land Panem, waar het regerende Capitol van haar twaalf districten eist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden in een gigantische arena gezet, waar er slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. De zestienjarige Katniss Everdeen komt uit district 12, een van de armste districten. Ze weet zichzelf, haar moeder en zusje Prim in leven te houden door illegaal in de bossen te jagen met haar beste vriend Gale. Maar dan wordt Prim geselecteerd voor The Hunger Games. Katniss twijfelt geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP District 9

  District 9
  RTL 7 om 23:30 uur
  Meer dan twintig jaar geleden maakten aliens voor het eerst contact met de aarde. Mensen zaten te wachten op de vijandige aanval, of de gigantische vooruitgang in technologie. Geen van beiden kwam. In plaats daarvan werden de aliens vluchtelingen van hun thuiswereld. De aliens werden geplaatst in een geimproviseerd vluchtelingenkamp in Zuid-Afrika, District 9, terwijl de wereld's naties aan het overleggen waren wat ze met de aliens gingen doen. Nu is het geduld opgeraakt. De controle over de situatie is uitbesteed aan Multi-National United (MNU), een zelfstandige organisatie ongeinteresseerd in het welzijn van de aliens. MNU maakt enorme winst wanneer zij de krachtige wapens van de aliens werkend krijgen. Tot nu toe hebben zij gefaald, het activeren van de wapens vereist alien DNA. De spanning tussen de aliens en de mensen komt tot een hoogtepunt wanneer MNU medewerker, Wikus van der Merwe (Sharlto Copley), een alien virus oploopt waardoor zijn DNA begint te veranderen. Wikus wordt al snel de meest gezochte man ter wereld, en tevens de meest waardevolle - hij is de sleutel tot het ontrafelen van het geheim van alien technologie. Weggejaagd en zonder vrienden is er maar één plek voor hem om te schuilen: District 9.

  Zappen.blog.nl