1. Nieuws

  BVN en Nederlandse zenders weer in Scandinavië te ontvangen

  Overleg tussen satellietbedrijf SES en M7 Group S.A heeft ertoe geleid dat satellietzender BVN alsmede de Nederlandse en Vlaamse zenders weer in Scandinavië te ontvangen zijn.
  Jarco Kriek
  18 maart 2014
  comments 9
  BVN en Nederlandse zenders weer in Scandinavië te ontvangen
  Overleg tussen satellietbedrijf SES en M7 Group S.A heeft ertoe geleid dat satellietzender BVN alsmede de Nederlandse en Vlaamse zenders weer in Scandinavië te ontvangen zijn.

  Sinds 4 maart waren deze zenders niet meer in grote delen van Noord-Europa te ontvangen. De reden was dat SES de transponders 105 (12.515 GHz) en 119 (12.722 GHz) van de Astra 1L naar de Astra 1N satelliet had verhuisd. Ondanks toezeggingen aan M7 Group S.A dat het ontvangstgebied – bij satellieten ook wel footprint genoemd – gelijk zou blijven, heeft de Astra 1N een afwijkende footprint waardoor ontvangst in de Scandinavische landen Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland sterk gereduceerd dan wel onmogelijk was geworden.

  SD-zenders

  Op de transponders 105 en 119 biedt CanalDigitaal voor haar tv-aanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen de Nederlandse en Vlaamse publieke en commerciële tv-zenders in SD-kwaliteit aan. Ook satellietzender BVN – een samenwerking tussen de NPO en de VRT – wordt via één van deze transponders uitgezonden. Voor abonnees van CanalDigitaal en TV Vlaanderen is ontvangst van de Astra1-satellietpositie op 19,2 graden oost daarnaast van groot belang omdat alleen op deze satelliet via transponder 105 nieuwe fastscanzenderlijsten en firmware voor door M7 op de markt gebrachte satellietontvangers beschikbaar zijn.

  Terug naar Astra 1L

  In overleg met M7 Group S.A heeft SES besloten om beide transponders weer terug naar de voorheen gebruikte Astra 1L-satelliet te plaatsen. Dat wordt door een woordvoerder van M7 Group S.A aan Totaal TV bevestigd. Hierdoor zijn alle zenders inclusief satellietzender BVN die op beide transponders worden uitgezonden vanaf nu weer in het oude ontvangstgebied – inclusief Scandinavië – te ontvangen.
  BVNCanalDigitaalTV VlaanderenM7 Group S.ASESAstra1Astra 1NsatellietsatellietkijkerScandinaviëZwedenNoorwegenDenemarkenFinlandNederland 1Nederland 2Nederland 3Net5SBS6RTL4RTL5RTL7AnimaxFunXRTL 1440EenCanvasKetnetDorcelHustler SDDiscovery ChannelMNMStudio Brussel

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Voorbeschouwing

  UEFA Europa League Voorbeschouwing
  RTL 7 om 18:00 uur
  Europese topclubs nemen het tegen elkaar op in de UEFA Europa League. Het is het sterkste clubtoernooi van Europa na de Champions League en is een garantie op memorabele wedstrijden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Chicago

  Chicago
  RTL 8 om 20:30 uur
  Velma Kelly (Jones) is de ster van The Cotton Club tot ze haar vent met haar zus betrapt en ze allebei vermoord. Roxie Hart (Zelweger) is een onbeduidend blondje in een saai huwelijk tot ze haar minnaar doodschiet. Velma en Roxie draaien de bak in en huren advocaat Billy Flynn (Gere) om ze daar uit te halen. Dat leidt tot een fikse concurrentiestrijd achter de tralies.