Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Caiway jaagt veel kijkers naar schotel

    Caiway voert begin mei een enorme wijziging in het zenderaanbod door. Er komen vooral nieuwe HD-zenders maar er verdwijnen ook tientallen kanalen. Vooral buitenlandse zenders sneuvelen.
    Jan-Hein Visser
    8 april 2014
    comments 22
    Caiway jaagt veel kijkers naar schotel
    Caiway voert begin mei een enorme wijziging in het zenderaanbod door. Er komen vooral nieuwe HD-zenders maar er verdwijnen ook tientallen kanalen. Vooral buitenlandse zenders sneuvelen.

    Caiway wijzigt in mei de zenderpakketten op haar netwerken. Er komen veel nieuwe zenders in het aanbod, maar er verdwijnt ook een hoop bij Caiway. Dit gebeurt zonder inmenging van een programma- of adviesraad, want daar bestaat immers geen wetgeving meer voor sinds begin dit jaar. De keuzes voor het schrappen van zenders treffen vooral buitenlandse kanalen.

    Geen Poolse en Arabischtalige zenders

    Behalve HD-kanalen als Mezzo Live HD, Brava HDTV en MTV Live HD verdwijnen er ondermeer heel wat buitenlandse zenders, waarvoor in diverse verzorgingsgebieden wel een doelgroep aanwezig is. Het Turkse TRT, TV Polonia, het Hindi pakket en de Arabischtalige zenders Al Jazeera Childrens, MBC, RTM 1 en RTM 5 worden geschrapt. Opmerkelijk is naast het schrappen van TRT International (terwijl het Turkse commerciële pakket nog wel blijft bestaan) ook het verdwijnen van MBC, Middle East Broadcasting Corporation. Die zender is juist bij UPC één van de meest gezochte items. Caiway kampt, ondanks dat analoge tv er allang niet meer bestaat, voorlopig met gebrek aan capaciteit op haar coax-netwerken. Via de glasvezel is iets meer te ontvangen, maar verdwijnen bovengenoemde zenders ook. Veel groepen kijkers in gebieden als Schiedam, Westland en Gouda zijn hierdoor voor bepaalde buitenlandse programma's voortaan aangewezen op het gebruik van een schotelantenne.

    CaiwayprogrammaraadkabelWestlandSchiedamGoudaMBCTRTRTMTV Polonianieuwe zendersschotel

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview