1. Nieuws

  Campagne tegen Bibel TV in München

  In de Duitse stad München wordt campagne gevoerd met als doel de religieuze zender Bibel TV uit de ether te krijgen. Deze kwam, ten koste van Tele 5, in het DVB-T pakket terecht in Beieren.
  Jan-Hein Visser
  8 september 2010
  comments 0
  Campagne tegen Bibel TV in München
  In de Duitse stad München wordt campagne gevoerd met als doel de religieuze zender Bibel TV uit de ether te krijgen. Deze kwam, ten koste van Tele 5, in het DVB-T pakket terecht in Beieren.

  Dit was een besluit van de Bayerische Landse Medien Anstalt, een soort programmaraad in feite welke bepaalt welke zenders een ether- (of kabel-) frequentie toegewezen krijgen. Het vervangen van Tele 5 door Bibel TV is niet bij iedereen goed gevallen. De 'Bund für Geistesfreiheit' stelt dat Bibel TV een wetenschapsvijandig, fundamentalistische propagandazender is die desinformatie  uit het middeleeuwse tijdperk verspreid.

  De Beierse programmaraaraad zou bovendien teveel leden hebben met religieuze belangen terwijl zij zich neutraal moeten opstellen bij het bepalen van de samenstelling van het DVB-T pakket. Ook is de groep niet-gelovigen volgens de BLF tegenwoordig veel groter dan welke godsdienstige stroming dan ook in Beieren.

  Bibel TV is, in combinatie met Evangeliums Rundfunk, te ontvangen via de Astra-1 satelliet en geheel gewijd aan programma's over het Christendom. In Duitsland heeft de zender vooral in het protestantse noordelijke deel ook etherfrequenties.
  Bibel TV

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl