1. Nieuws

  Campagne tegen Bibel TV in München

  In de Duitse stad München wordt campagne gevoerd met als doel de religieuze zender Bibel TV uit de ether te krijgen. Deze kwam, ten koste van Tele 5, in het DVB-T pakket terecht in Beieren.
  Jan-Hein Visser
  8 september 2010
  comments 0
  Campagne tegen Bibel TV in München
  In de Duitse stad München wordt campagne gevoerd met als doel de religieuze zender Bibel TV uit de ether te krijgen. Deze kwam, ten koste van Tele 5, in het DVB-T pakket terecht in Beieren.

  Dit was een besluit van de Bayerische Landse Medien Anstalt, een soort programmaraad in feite welke bepaalt welke zenders een ether- (of kabel-) frequentie toegewezen krijgen. Het vervangen van Tele 5 door Bibel TV is niet bij iedereen goed gevallen. De 'Bund für Geistesfreiheit' stelt dat Bibel TV een wetenschapsvijandig, fundamentalistische propagandazender is die desinformatie  uit het middeleeuwse tijdperk verspreid.

  De Beierse programmaraaraad zou bovendien teveel leden hebben met religieuze belangen terwijl zij zich neutraal moeten opstellen bij het bepalen van de samenstelling van het DVB-T pakket. Ook is de groep niet-gelovigen volgens de BLF tegenwoordig veel groter dan welke godsdienstige stroming dan ook in Beieren.

  Bibel TV is, in combinatie met Evangeliums Rundfunk, te ontvangen via de Astra-1 satelliet en geheel gewijd aan programma's over het Christendom. In Duitsland heeft de zender vooral in het protestantse noordelijke deel ook etherfrequenties.
  Bibel TV

  Reacties

 1. TV-TIP Batman

  Batman
  SBS9 om 22:25 uur
  In het onveilige Gotham City zijn criminelen de baas maar daar brengt de mysterieuze Batman verandering in. De gemaskerde burgerwacht pakt de criminaliteit aan en wordt de held van Gotham. Maar wanneer crimineel Jack Napier door een ongeluk verandert in The Joker krijgt Batman te maken met zijn grootste en gevaarlijkste tegenstander. 

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP 3DOC: Addicted to my Phone

  3DOC: Addicted to my Phone
  NPO 3 om 23:10 uur
  Door het aanbieden van gratis apps op mobiele telefoons, krijgen bedrijven toegang tot ons persoonlijke leven. We verkopen probleemloos onze privacy om gebruik te mogen maken van 'gratis' diensten.

  Zappen.blog.nl