Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    CanalDigitaal breidt HD-aanbod uit

    M7 Group breidt het HD-aanbod bij de aanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen uit. De SD-verspreiding van Fine Living is opgewaardeerd naar HD-kwaliteit.
    Jarco Kriek
    1 september 2015
    comments 7
    CanalDigitaal breidt HD-aanbod uit

    M7 Group breidt het HD-aanbod bij de aanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen uit. De SD-verspreiding van Fine Living is opgewaardeerd naar HD-kwaliteit.


    Fine Living HD neemt in de fastscanzenderlijst van CanalDigitaal en TV Vlaanderen vanaf 1 september de plaats van het SD-kanaal in. De satellietverspreiding van het SD-kanaal op de Astra3-satelliet blijft overigens wel aanwezig. Deze wordt als aanvoersignaal naar Europese aanbieders gebruikt. De komst van Fine Living HD is het gevolg van een nieuwe overeenkomst tussen zendereigenaar Scripps Networks UK & EMEA en M7 Group. Hierdoor wordt Fine Living HD toegevoegd aan het zenderaanbod van de M7 Group-aanbieders CanalDigitaal, TV Vlaanderen en Skylink, die samen ruim drie miljoen abonnees hebben.

    M7 Platform Services

    Onderdeel van de nieuwe overeenkomst is dat M7 Platform Services het beveiligde aanvoersignaal van Fine Living HD naar Europese aanbieders verzorgt. Deze kunnen de HD-zender hierdoor op eigen netwerken verspreiden. M7 Platform Services verzorgt voor Scripps Networks het aanvoersignaal va de zenders Travel Channel HD, Food Networks SD en HD en Fine Living SD en HD. Deze worden allen via dezelfde transponder en dus ook frequentie – 11.914 GHz H – op de Astra3-satelliet uitgezonden. Aanbieders vinden het prettig en een voordeel dat het aanvoersignaal van alle Scripps Networks zenders op dezelfde Astra3-transponder worden aangeboden. Hierdoor kunnen alle Scripps-kanalen met dezelfde – professionele – smartcard en CAM module aangeboden worden.

    CanalDigitaalTV VlaanderenSkylinkM7 GroupsatellietAstra3Scripps NetworksFine LivingFinle Living HDFood ChannelFood Channel HDTravel Channel HD

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview