Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    CanalDigitaal-eigenaar M7 Group maakt weg naar DVB-S2X vrij

    Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group heeft een overeenkomst met Newtec gesloten voor het leveren van nieuwe apparatuur. Deze is geschikt voor gebruik van de nieuwe uitzendnorm DVB-S2X.
    Jarco Kriek
    2 juni 2017
    comments 2
    CanalDigitaal-eigenaar M7 Group maakt weg naar DVB-S2X vrij

    De nieuwe apparatuur, in de vorm van onder meer modulators, wordt gebruikt voor de uplink van zenders naar de door M7 Group gebruikte satellieten. Als eerste lijken de nieuwe encoders bij de uplink in Duitse Usingen ten behoeve van het Duitse kabeltoevoerpakket M7 Deutschland, het voormalige Kabelkiosk van satellietbedrijf Eutelsat, ingezet te worden. Dezelfde satellietpositie wordt later deze maand door de nieuwe aanbieder Joyne gebruikt om een op Nederland gericht zenderaanbod aan te bieden. M7 Group gaat vooralsnog de uitzendnorm DVB-S2X niet gebruiken. Het bedrijf heeft nu al de nieuwe apparatuur gekocht om zogenaamd 'future proof; te zijn.

     

    Professionele markt

    DVB-S2X is een verbeterde versie van de nu veel gebruikte uitzendnorm DVB-S2. Door gebruik van nieuwere technieken kan men meer zenders op een transponder uitzenden. Voor SVB-S2X is wel een ondersteunende satellietontvanger nodig. Deze is voor de consumentenmarkt nog niet beschikbaar. Wel zijn inmiddels feschikte ontvangers voor de professionele markt verkrijgbaar. Onder meer via de Eutelsat-satelliet op 33 graden oost worden op dit moment enkele zenders in DVB-S2X uitgezonden. Het gaat hierbij om een aanvoersignaal die niet voor satellietkijkers bestemd is.

     

    Andere voordelen

    In Usingen worden echter nog meer kanalen van M7 Group-aanbieders die op de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost uitzenden naar deze satelliet opgestraald. Het gaat hierbij onder meer om zenders die door CanalDigitaal, TV Vlaanderen en Skylink in het zenderaanbod zijn opgenomen. Ook voor deze groep zenders voor de consumentenmarkt kunnen de nieuwe encoders zonder gebruik van DVB-S2X worden ingezet. De nieuwe encoders benutten namelijk ook bij de huidige uitzendnorm DVB-S2 de bandbreedte efficiënter. Hierdoor kan M7 Group eveneens meer zenders via dezelfde bandbreedte van de transponder via de satelliet in de huidige kwaliteit verspreiden. In dit geval hoeft de abonnee geen nieuwe satellietontvanger te kopen.

    M7 GroupNewtecCanalDigitaalTV VlaanderenencodersuplinkDVB-S2DVB-S2Xbandbreedte

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview