Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    CanalDigitaal en TV Vlaanderen introduceren Triple LNB

    M7 Group S.A – eigenaar van onder meer CanalDigitaal en TV Vlaanderen – heeft een nieuwe LNB op de markt gebracht. Met de Triple LNB kunnen drie satellieten ontvangen worden.
    Jarco Kriek
    15 februari 2013
    comments 0
    CanalDigitaal en TV Vlaanderen introduceren Triple LNB

    M7 Group S.A – eigenaar van onder meer CanalDigitaal en TV Vlaanderen – heeft een nieuwe LNB op de markt gebracht. Met de Triple LNB kunnen drie satellieten ontvangen worden.

    Met de Triple LNB is gelijktijdige en onafhankelijke ontvangst van de Astra1-, Astra2- en Astra3-satelliet van satellietbedrijf SES mogelijk. De nieuwe LNB is door de Luxemburgse fabrikant Inverto in opdracht van M7 Group S.A gemaakt. De Triple LNB kan als vervanging van de huidige DUO LNB worden gezien. Met de DUO LNB was alleen ontvangst van de Astra1- en Astra3-satelliet mogelijk. De toevoeging van de Astra2-satelliet zorgt ervoor dat er een groot ongecodeerd zenderaanbod van Britse tv- en radiokanalen beschikbaar komt. Daaronder bevinden zich alle tv- en radiokanalen van de BBC en ITV. Ook zijn alle HD-kanalen van de BBC, ITV HD en veel internationale nieuwskanalen in HD-kwaliteit.

    TRIAX 64cm schotelantenne

    De Triple LNB is speciaal gemaakt voor gebruik op een 64 centimeter grote schotelantenne van het merk TRIAX. Schotelspecialisten op het internetforum Satellietforum.com hebben berekend dat de nieuwe Triple LNB ook op de grotere 78 centimeter TRIAX-schotelantenne werkt. Wanneer men de DUO LNB voor een Triple LNB wil vervangen en men heeft de huidige schotelantenne op de Astra3-satelliet uitgericht – met de LNB-hals voor de Astra3-satelliet in de LNB-beugel van de schotelantenne – hoeft de schotelantenne niet opnieuw afgesteld te worden. De nieuwe Triple LNB heeft vier uitgangen waardoor deze op maximaal vier satellietontvangers kan worden aangesloten. De verkoopprijs van de Triple LNB bedraagt 99 euro. CanalDigitaal biedt de Triple LNB in combinatie met een Smartpack-abonnement voor 49 euro aan. De Triple LNB is vanaf volgende week bij de satellietvakhandel verkrijgbaar.

    Triplesat

    M7 Group S.A gaat ondanks de komst van de Triple LNB door met de verkoop van de Triplesat-schotelantenne. Deze door Technisat gefabriceerde schotelantenne is slechts 45 centimeter groot. Hierdoor is de regenreserve voor goede ontvangst klein, zeker nu meer zenders in DVB-S2/8PSK worden uitgezonden. Door gebruik van de Triple LNB op een schotelantenne van 64 centimeter is er een grotere ontvangstzekerheid van de Astra1-, Astra2- en Astra3-satelliet.

    Totaal TV hardwaretest

    In één van de komende edities van Totaal TV wordt de Triple LNB uitvoerig getest.

    CanalDigitaalTV VlaanderenM7 Group S.ATriple LNBTriplesatInvertoTRIAXAstra1Astra2Astra3satellietSESSES BeneluxBBCITV

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview