Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    CanalDigitaal introduceert twee nieuwe decoders

    CanalDigitaal brengt twee nieuwe goedgekeurde satellietontvangers op de markt. Daarbij hoort ook de eerste goedgekeurde HDTV PVR satellietontvanger Philips DSR8121.
    Jarco Kriek
    23 november 2008
    comments 0
    CanalDigitaal introduceert twee nieuwe decoders

    De satellietaanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen hebben twee nieuwe Philips satellietontvangers aan het gecertificeerde aanbod toegevoegd. Het gaat om de nieuwe SD satellietontvanger DSR2221 en de HDTV PVR satellietontvanger DSR 8121. Beide ontvangers worden door CanalDigitaal in de Benelux zelf op de markt gebracht en zijn dus door CanalDigitaal en TV Vlaanderen goedgekeurd.

    De Philips DSR2221 is de opvolger van de veel verkochte Philips modellen DSR2210 en DSR 2211 en is in de kleuren zilver en zwart beschikbaar. Opvallende nieuwe mogelijkheid is dat de ontvanger op 12 volt voedingspanning is aan te sluiten waardoor deze voor recreatieve doeleinden te gebruiken is. Ook is de nieuwe ontvanger voorzien van een uitgebreidere DiSEqC switch waardoor, in tegenstelling tot de oudere Philips DSR221x modellen, deze ook te gebruiken is in combinatie met de onlangs gelanceerde Triple Sat schotelantenne. Hierdoor kan men de satellieten Astra1, Astra2 en Astra3 gelijktijdig ontvangen. De Philips DSR 2221 heeft een adviesverkoopprijs van 149 euro

    En eindelijk is de lang verwachte HDTV PVR satellietontvanger Philips DSR 8121 nu ook op de markt gekomen. Deze HDTV PVR is voorzien van een 160 Gb harde schijf waardoor men SD en HD programma’s kan opnemen. Verder zijn er twee DVB-S2/MPEG4 tuners in de DSR8121 aanwezig. Dit wil overigens niet zeggen dat men twee programma’s tegelijk kan opnemen. Gekozen is dat één tuner alleen gebruikt wordt voor het opnemen van programma’s en de andere exclusief gebruikt wordt voor het bekijken van zenders. Het voordeel hiervan is dat alle opgenomen programma’s ongecodeerd op de harde schijf geplaatst worden. Wel kan men een programma opnemen en een eerder opgenomen programma gelijktijdig bekijken. Ook nieuw ten opzichte van de HDTV zapper Philips DSR7121 is deze ontvanger voorzien is van een alfanumeriek display en dat via HDMI naar teletekst via de ontvanger gekeken kan worden. Deze laatste functionaliteit wordt binnenkort ook in de DSR7121 geactiveerd doormiddel van een update, waarbij ook de stabiliteit van deze ontvanger op eenzelfde niveau als de DSR8121 gebracht wordt.

    Beide ontvangers worden door CanalDigitaal zelf op de markt gebracht en dat brengt steeds meer spanningen met de satellietvakhandel op. Er worden steeds meer geluiden waargenomen dat dealers vinden dat CanalDigitaal steeds meer, en volgens hen op een ongezonde wijze, verschillende petten in de satellietbranche op heeft. Zo distribueert CanalDigitaal naast smartcards ook diverse LNB’s en satellietontvangers. Verder is de eigen webshop voor veel dealers een doorn in het oog.

    HDTVCanalDigitaalPhilips

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview