Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    CanalDigitaal medio eerste kwartaal 2010 in MPEG4

    Niet dit jaar maar pas in 2010 gaat CanalDigitaal de themakanalen transponder ombouwen naar MPEG4. Het bedrijf gaat eerst ongeveer 10000 klanten een vervangingsaanbod doen.
    Jarco Kriek
    5 oktober 2009
    comments 0
    CanalDigitaal medio eerste kwartaal 2010 in MPEG4

    De transponder op de Astra3 satelliet waarop CanalDigitaal haar themakanalen uitstraalt wordt medio eerste kwartaal 2010 overgeschakeld van de huidige MPEG2 naar de bandbreedte besparende MPEG4 compressietechniek.

    Dat maakte CanalDigitaal vandaag op de, door Astra Benelux en CanalDigitaal, georganiseerde dealerdag op het Arnhemse sportcomplex Papendal. Verleden maand maakte de televisieaanbieder bekend de huurovereenkomst voor deze transponder voor langere termijn te hebben verlengd. Gelijktijdig maakte men bekend dat op deze transponder de omschakeling naar MPEG4 zou gaan plaatsvinden. De vrijgekomen bandbreedte die hierdoor beschikbaar komt gaat CanalDigitaal gebruiken voor het uitbreiden van het HD aanbod. Hierdoor kan dit aanbod worden uitgebreid met maximaal drie HD zenders.

    Hoewel het abonnement dat nodig is om de themakanalen te bekijken voor de meeste abonnees gekoppeld is aan het abonnement voor het HD zenderaanbod zegt CanalDigitaal dat ongeveer 10.000 abonnees nog een afzonderlijk abonnement voor de themakanalen hebben. Omdat MPEG4 uitgezonden zenders alleen maar met een HDTV satellietontvanger te zien zijn gaat de televisieaanbieder deze groep abonnees eerst een aanbod doen om tegen gereduceerd tarief een HDTV ontvanger te kunnen laten kopen. Hiervoor denkt men in ieder geval tot het begin van december nodig te hebben. Pas hierna kan worden begonnen met het omzetten van de transponder naar de MPEG4 compressie, Ook dient men voor bepaalde zenders, Film1.3 – Sport1.2 en Eredivisie Live 2, die eveneens op deze transponder uitzenden maar die geen onderdeel uitmaken van het themakanalen aanbod, en dus in MPEG2 beschikbaar blijven, op andere transponders die men tot beschikking heeft een plek te vinden.

    CanalDigitaalHDTVMPEG2MPEG4themakanalenPhilipsPaceDSR7121DSR8121RTL HDNet5 HDSBS HDNederland1 HDNederland2 HDNederland3 HDNPO HD

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview