Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    CanalDigitaal schakelt terug naar Nederland1 HD

    Donderdag schakelt CanalDigitaal haar enige publiek HD-kanaal over van Nederland3 HD naar Nederland1 HD. Dit heeft alles te maken met de winterstop bij de Champions League.
    Jarco Kriek
    7 december 2009
    comments 0
    CanalDigitaal schakelt terug naar Nederland1 HD

    Vanaf 10 december schakelt CanalDigitaal het, op dit moment enige, publieke HD kanaal terug van Nederland3 HD naar Nederland1 HD. De winterstop in de Europese voetbalcompetitie Champions League heeft alles te maken met deze overschakeling.

    Komende woensdag wordt de laatste wedstrijd van dit jaar in de Champions League gespeeld. In februari wordt deze prestigieuze voetbalcompetitie weer herstart. Dan zal CanalDigitaal het publieke HD-kanaal weer terugschakelen naar Nederland3 HD. Uiterlijk op 31 maart komt een einde aan het publiek HD-schakelen bij CanalDigitaal. Dan krijgen namelijk de, dan nog, ontbrekende HD-zenders Nederland1 HD en Nederland2 HD een vaste plek bij de HD-aanbieder. De keuze van CanalDigitaal voor Nederland1 HD komt bij sommige wellicht verwonderlijk over. “We kijken echter in onze keuzes op dit moment niet naar het aantal uitgezonden HD-programma’s op een bepaalde zender maar naar de kijkdichtheid van een zender. Nederland1 HD is op dit moment veelal de best bekeken televisiezender van Nederland. En op deze zender is tijdens de kerstdagen ook een zeer sterk programma-aanbod” verduidelijkt Rene Tensen namens CanalDigitaal de keuze voor Nederland1 HD.
    HDTVCanalDigitaalM7EvisoNPOpublieke omroepNederland1 HDNederland2 HDNederland3 HD

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview