Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    CanalDigitaal stelt omzetting transponder naar 8PSK uit

    Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A heeft de wijziging van één van de door haar gebruikte transponders naar DVB-S2/8PSK wegens technische problemen uitgesteld.
    Jarco Kriek
    26 maart 2013
    comments 0
    CanalDigitaal stelt omzetting transponder naar 8PSK uit
    Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A heeft de wijziging van één van de door haar gebruikte transponders naar DVB-S2/8PSK wegens technische problemen uitgesteld. 

    Het gaat om de Astra1-transponder die op 12.722 GHz uitzendt. M7 Group S.A gebruikt deze transponders voor het doorgeven van tv- en radiozenders van haar tv-aanbieders TV Vlaanderen, TéléSAT en CanalDigitaal. Op deze transponders zijn onder meer de tv-kanalen van de Vlaamse publieke omroep VRT en het gecombineerde informatiekanaal van TV Vlaanderen en CanalDigitaal te ontvangen.

    Begrijpelijke stap

    Het is een begrijpelijke stap van M7 Group S.A om deze transponder naar DVB-S2/8PSK op te waarderen. Op deze transponders worden alleen tv-zenders in MPEG4 uitgezonden. Hiervoor is een HD-satellietontvanger nodig. Door gebruik van DVB-S2/8PSK komt er meer bandbreedte op deze transponder beschikbaar. Hiermee zou M7 Group S.A onder meer het zenderaanbod kunnen uitbreiden.

    VRT-zenders

    In het zenderaanbod van CanalDigitaal zijn de VRT tv-zenders Eén, Canvas, Ketnet/OP12 en het informatiekanaal vanaf 26 maart alleen nog in DVB-S2/8PSK te bekijken. In het zenderaanbod van TV Vlaanderen krijgen daarnaast VTM, 2BE, VIER, VIJF, La Une HD en La Deux met de modulatiewijziging te maken. CanalDigitaal en TV Vlaanderen past na de overgang voor de door M7 Group S.A op de markt gebrachte HD-satellietontvangers automatisch de fastscanzenderlijst aan. Ook kan men deze handmatig opnieuw laten inlezen wanneer een HD-satellietontvanger het automatisch aanpassen van de fastscanzenderlijst niet ondersteunt. Om de VRT-radiozenders ook met een SD-satellietontvanger te kunnen blijven ontvangen, zijn VRT Radio 1 en VRT Radio 2 vanaf nu ook via de Astra1-frequentie 11.023 GHz H – 22000 – 5/6 – DVB-S te verkrijgen.

    Uitzendfrequentie VRT-kanalen

    De frequentie van de gewijzigde Astra1-transponder blijft ongewijzigd. Wel zijn de ontvangstparameters gewijzigd. Om de transponder handmatig in te lezen, dient men de volgende ontvangstparameters te gebruiken: 12.722 GHz H – 22000 – 3/4 – DVB-S2 – 8PSK.

    UPDATE: TV Vlaanderen meldt op haar internetsite dat de omzetting van de genoemde transponder naar DVB-S2/8PSK door technische omstandigheden is uitgesteld. Op dit moment wordt de oorzaak van de technische problemen onderzocht. Pas daarna kan men een mogelijke nieuwe datum voor de omzetting bekendmaken.
    CanalDigitaalTV VlaanderenTéléSATM7 Group S.AVRTEénCanvasKetnet/OP12informatiekanaalVTM2BEVIERVIJFLa Une HDLa Deux

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview