1. Nieuws

  China heeft eerste HDTV-zender

  Sinds de jaarwisseling heeft de volksrepubliek China zijn eerste HD-televisiezender. China Central TV (CCTV) lanceerde de zender CCTV-HD.
  Jarco Kriek
  7 januari 2008
  comments 0
  China heeft eerste HDTV-zender
  Sinds de jaarwisseling heeft de volksrepubliek China zijn eerste HD-televisiezender. China Central TV (CCTV) lanceerde de zender CCTV-HD.
   
  Met de lancering van de zender komt de Chinese staatsomroep zijn eerder gemaakte belofte - om in 2008 te starten met HDTV - al vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar na.

  De zender is op dit moment in delen van China via diverse kabelnetwerken beschikbaar. Daarnaast wordt de zender in Beijing op dit moment via de ether uitgezonden via de DMB-T technologie. Voor ontvangst van deze zender via de ether dienen de Chinezen een nieuwe decoder aan te schaffen. In de komende jaren zal HDTV via de ether in China verder worden uitgerold.

  De Chinese media-autoriteit SARFT heeft officieel bekend gemaakt dat deze en komende HDTV zenders van CCTV nu en in de toekomst zonder betaling, dus ongecodeerd, beschikbaar blijven voor de Chinese bevolking. De enige investering zal dus de aanschaf van de nieuwe decoder zijn.

  Op CCTV-HD is overwegend HDTV-content uit Amerika te zien, waarvan het in China mateloos populaire CSI de grootste aantrekkingskracht heeft. CCTV is verleden jaar begonnen met het produceren van eigen programma's, films en series in HD-kwaliteit.
  ChinaHDTVCCTV-HD

  Reacties

 1. TV-TIP Braveheart

  Braveheart
  Net5 om 20:30 uur
  Na zijn zemelige regiedebuut verraste Mel Gibson vriend en vijand met dit bloederige spektakelstuk. De Schotse rebellenleider William Wallace verzet zich tegen de wrede Engelse koning Edward I. Deze heeft het land ingenomen en is een bedreiging voor de vrijheid van alle Schotten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Shadow World

  Shadow World
  NPO 2 morgen om 00:00 uur
  De wereldwijde wapenhandel telt zijn winsten in dollars en zijn verliezen in mensenlevens. In de nasleep van iedere oorlog duiken er weer geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Deze intense docu legt de business van de wereldwijde wapenhandel bloot.