1. Nieuws

  China heeft eerste HDTV-zender

  Sinds de jaarwisseling heeft de volksrepubliek China zijn eerste HD-televisiezender. China Central TV (CCTV) lanceerde de zender CCTV-HD.
  Jarco Kriek
  7 januari 2008
  comments 0
  China heeft eerste HDTV-zender
  Sinds de jaarwisseling heeft de volksrepubliek China zijn eerste HD-televisiezender. China Central TV (CCTV) lanceerde de zender CCTV-HD.
   
  Met de lancering van de zender komt de Chinese staatsomroep zijn eerder gemaakte belofte - om in 2008 te starten met HDTV - al vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar na.

  De zender is op dit moment in delen van China via diverse kabelnetwerken beschikbaar. Daarnaast wordt de zender in Beijing op dit moment via de ether uitgezonden via de DMB-T technologie. Voor ontvangst van deze zender via de ether dienen de Chinezen een nieuwe decoder aan te schaffen. In de komende jaren zal HDTV via de ether in China verder worden uitgerold.

  De Chinese media-autoriteit SARFT heeft officieel bekend gemaakt dat deze en komende HDTV zenders van CCTV nu en in de toekomst zonder betaling, dus ongecodeerd, beschikbaar blijven voor de Chinese bevolking. De enige investering zal dus de aanschaf van de nieuwe decoder zijn.

  Op CCTV-HD is overwegend HDTV-content uit Amerika te zien, waarvan het in China mateloos populaire CSI de grootste aantrekkingskracht heeft. CCTV is verleden jaar begonnen met het produceren van eigen programma's, films en series in HD-kwaliteit.
  ChinaHDTVCCTV-HD

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl