Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Chromecast als Google Cast verder

    Het populaire streamingapparaat Chromecast heeft een nieuwe naam. Google biedt het apparaat vanaf nu onder de naam Google Cast aan. De functionaliteit wijzigt niet.
    Jarco Kriek
    24 maart 2016
    comments 6
    Chromecast als Google Cast verder

    Het populaire streamingapparaat Chromecast heeft een nieuwe naam. Google biedt het apparaat vanaf nu onder de naam Google Cast aan. De functionaliteit wijzigt niet.


    Bezitters van Chromecast hoeven niet bevreesd te zijn. Het apparaat blijft na de zogenaamde rebranding naar Google Cast gewoon werken. Google voorziet via updates wel de huidige Chromecast-app voor tablets en smartphones van de nieuwe naam Google Cast. Google heeft naast de naamswijziging aangekondigd dat het met televisiefabrikanten gaat samenwerken om Google Cast standaard in televisiemodellen te integreren. Dat geldt ook voor de makers van draadloze geluidssystemen.

    Duizend apps geschikt voor Chromecast

    Gebruikers van Chromecast/Google Cast kunnen op dit moment via meer dan duizend apps content van tablet en smartphone naar het apparaat streamen. In totaal kunnen hier volgens Google meer dan tweehonderdduizend films, series en tv-programma’s bekeken worden. Tevens kan men meer dan dertig miljoen muzieknummers draadloos naar televisie of geluidssysteem streamen. Chromecast is vooral door zijn prijs populair. Het apparaat is in Nederland voor minder dan veertig euro te koop.

    GoogleChromecastGoogle CastGoogleCasttabletsmartphonedraadloosstreamenWiFiappappstvtelevisiegeluidgeluidsystemenluidsprekersluidspeakersfilmsseriesmuziek

    Reacties

  1. TV-TIP Ondertussen aan de Hofvijver

    Ondertussen aan de Hofvijver
    NPO 2 om 22:18 uur
    De verbouwing van het Binnenhof is al enige tijd bezig en Splinter Chabot geeft een update over de vorderingen. Architecten Camiel Berns en Eric van Noord vertellen over hun plannen met het voormalige Hotel Central. Kleurhistoricus Judith Botan vertelt over het peperdure behang in de Tweede Kamer. Leuk (nou ja, leuk)feitje: de kosten van de Binnenhof-renovatie zijn inmiddels al verdubbeld tot bijna 1 miljard euro!

    Interview