Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Chromecast biedt kijken in radiostudio

    Steeds meer radiozenders maken hun app voor tablet en smartphone geschikt voor Chromecast. Hierdoor kan men via het televisietoestel radioprogramma’s in beeld volgen.
    Jarco Kriek
    1 augustus 2015
    comments 5
    Chromecast biedt kijken in radiostudio
    Foto: ANP

    Steeds meer radiozenders maken hun app voor tablet en smartphone geschikt voor Chromecast. Hierdoor kan men via het televisietoestel radioprogramma’s in beeld volgen.


    Visual Radio – zoals het kijken naar radio-uitzendingen via beeldscherm wordt genoemd – wordt steeds vaker gebruikt. In veel gevallen is Visual Radio alleen via de website en de apps van radiozenders beschikbaar. In Nederland zijn sommige radioprogramma’s via lineaire tv-zenders in beeld en geluid te volgen. Jaarlijks is dat onder meer bij de NPO-radio evenementen 3FM Serious Request en NPO Radio 2 Top 2000 het geval. Dagelijks zijn ook de ochtendshows van Giel Beelen en Edwin Evers via respectievelijk NPO 101TV en 538TV te volgen. Q-Music is één van de Nederlandse zenders die de app voor mobiele apparaten van een update heeft voorzien waardoor men via Chromecast-streaming via het televisietoestel naar live uitgezonden radioprogramma’s kan kijken.

    ChromecastGoogleHDMIstickdonglestreamingstreamenradiovisual radioQ-MusicQ Music538NPO3FMSerious RequestTop 2000. Top2000NPO Radio 2TV538538TV

    Reacties