Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Cogas wil basispakket aanpassen met meer populaire zenders

    Het Twentse kabelbedrijf Cogas zal in samenspraak met de programmaraad later dit jaar het basispakket televisie aanpassen. Minder bekeken zenders als Mezzo, TV5 en RTL Television moeten het veld ruimen voor Brava NL, MTV NL en NGC
    Jan-Hein Visser
    29 maart 2010
    comments 0
    Cogas wil basispakket aanpassen met meer populaire zenders
    Het Twentse nutsbedrijf Cogas, dat ook de analoge kabel beheert, zal later dit jaar het analoge basispakket aanpassen. In samenspraak met de programmaraad zal dan MTV NL 'eindelijk' in het analoge basisaanbod komen, net als National Geographic Channel. Bovendien moet Brava NL op de kabel komen.

    MTV Nederland voert al jarenlang actie voor een plekje op de kabel, het enige 'gat' in de Nederlandse dekking (alhoewel ze wel digitaal te ontvangen zijn in het pakket dat via Ziggo wordt betrokken). De komst van de nieuwe zenders in het analoge pakket moet volgens de programmaraad gaan ten koste van minder bekeken buitenlandse zenders en wel RTL Television, TV5 Monde Europe en Mezzo.

    Al die zenders zouden dus evenwel wel digitaal nog te zijn ontvangen. Toch is er intussen al een kleine opstand rondom Mezzo gaande. Een groep fans wil de voornamelijk Franstalige klassieke/cultuurzender in het pakket behouden. In Brava NL ziet deze groep niets. De programmaraad ziet dat wel en zal dus met deze situatie moeten omgaan. De zender van media ondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch wil graag in het pakket omdat Brava digitaal niet te verkrijgen is.

    Ook Schlager TV van dezelfde ondernemers moet in het analoge pakket komen maar dan daarvoor willen ze hun andere eigen zender, TV Oranje, voor de helft 'opofferen'. Of alle wijzigingen in het pakket daadwerkelijk doorgaan zoals is voorgesteld is nog niet definitief zeker. Bezwaren kunnen tot uiterlijk 13 april bij de programmaraad worden ingediend.


    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview