1. Nieuws

  Commerciële Najib verslaat publieke Youp

  De Nederlandse cabaretliefhebber heeft een duidelijke keuze gemaakt in de cabaretstrijd die op RTL 4 en Nederland 1 heeft plaatsgevonden. De grote winnaar is RTL 4 met Najib Amhali.
  Jarco Kriek
  24 februari 2013
  comments 0
  Commerciële Najib verslaat publieke Youp
  Foto: ANP

  De Nederlandse cabaretliefhebber heeft een duidelijke keuze gemaakt in de cabaretstrijd die op RTL 4 en Nederland 1 heeft plaatsgevonden. De grote winnaar is RTL 4 met cabaretier Najib Amhali.

  De druiven voor de VARA zijn extra zuur omdat Kathleen Warners – hoofd amusement bij de VARA – Najib Amhali in het kleine Hilversumse theater Achterom jaren geleden heeft ontdekt. Vanaf dat moment waren alle theatershows van Amhali bij de VARA te zien. Onlangs maakte de cabaretier echter de overstap naar het commerciële RTL 4. Volgens de VARA kon de omroep niet meer aan de financiële wensen van de cabaretier voldoen. Verder spelen ook de kosten van registratie van theatervoorstellingen een rol.

  Youp van de buis geveegd

  Gelijktijdig met de eerste tv-vertoning van de theatershow Alles komt goed van Najib Amhali programmeerde de VARA op Nederland 1 een herhaling van de theatershow Omdat de nacht van Youp van ’t Hek. De keuze van de Nederlandse kijker is duidelijk. Najib Amhali was met 2,4 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma van zaterdag 23 februari. Youp van ’t Hek moest het met bijna één miljoen kijkers minder doen. Daarmee wordt ook direct duidelijk dat het onderbreken van theatershows voor reclameblokken voor de meeste tv-kijkers een overbrugbaar probleem is.

  Veel kijkers zappen weg

  Wat opvalt uit de kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek is dat voor het begin van de theatershow van Youp van ’t Hek Nederland 1 veel kijkers verloor. Het NOS Acht uur journaal dat voorafgaand op Nederland 1 te zien was, werd nog door 2,25 miljoen mensen bekeken. De theatershow van Youp van ’t Hek werd door 800.000 mensen minder bekeken.

  VARARTL 4cabaretNajib AmhaliBrigitte KaandorpYoup van 't HekNederland 1publieke omroepondertitelingdoven en slechthorendenpublieke omnroepNPOcommerciële omroep; geldtheatershow

  Lees ook

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl