1. Nieuws

  Commerciële omroep Brabant10 alleen nog digitaal bij Ziggo

  Terwijl in Nederland – soms felle en scherpe – discussies tussen programmaraden en kabelbedrijf Ziggo plaatsvinden kiezen aan de andere kant televisiezenders zelf om alleen maar digitaal beschikbaar te zijn.
  Jarco Kriek
  28 mei 2011
  comments 0
  Commerciële omroep Brabant10 alleen nog digitaal bij Ziggo

  Terwijl in Nederland – soms felle en scherpe – discussies tussen programmaraden en kabelbedrijf Ziggo plaatsvinden kiezen aan de andere kant televisiezenders zelf om alleen maar digitaal beschikbaar te zijn.

  In Nederland wordt bij programmaraden de ophef over de inkrimping van 30 naar 25 analoge televisiezenders bij kabelbedrijf Ziggo steeds groter. Het directe gevolg is dat Ziggo enkele – volgens programmaraden zeer gewaardeerde zenders – uit het analoge zenderaanbod gaat schrappen. In sommige gevallen gaat het om door programmaraden bindend geadviseerde televisiezenders. Alle zenders die uit het analoge zenderaanbod bij Ziggo analoog wegvallen zullen overigens tegen hetzelfde maandelijkse abonnementsbedrag digitaal beschikbaar blijven.

  Maar er zijn ook gevallen dat televisiezenders er zelf voor kiezen om alleen nog maar digitaal te zien te zijn. De internetsite BredaVandaag.nl meldt dat de Brabantse commerciële regionale omroep Brabant10 er zelf voor gekozen heeft om alleen nog maar digitaal bij Ziggo te gaan uitzenden. Dit komt mede door de grote digitale penetratie bij Ziggo die op dit moment al hoger dan 65 procent ligt. Brabant10-directeur Xander Knop denkt daarnaast dat het aantal digitale kijkers in de komende maanden snel blijft groeien.

  Hierin kan Knop weleens gelijk in krijgen. In de komende maanden gaat Ziggo – mede door het inkrimpen van het analoge zenderaanbod – het digitale televisieaanbod sterk uitbreiden en verbeteren. Daarbij hoort onder andere een nieuw abonnementsstructuur waarbij de televisieklant bij Ziggo in het basispakket ook meer dan 10 HD-kanalen krijgt geleverd. Daarnaast vervallen de aanvullende zenderpakketten en wordt het aantal televisieabonnementen – uitgezonderd de premium televisiepakketten – naar drie teruggebracht. Ziggo start in juni met het inkrimpen van het analoge zenderaanbod. Het bedrijf zal dit gefaseerd uitvoeren en verwacht eind augustus met de gehele operatie klaar te zijn.

  Brabant10Ziggoprogrammaraadkabelraden. analoogdigitaalHDTV

  Reacties

 1. TV-TIP Ex on the Beach

  Ex on the Beach
  MTV om 20:00 uur
  Wat gebeurt er als je acht single guys en girls dropped op een paradijselijk eiland voor een vakantie vol zon, zee, strand en seks? Heerlijk! Maar zo simpel is het niet. MTV haalt namelijk één voor één de exen terug...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund

  UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund
  Veronica om 20:00 uur
  Live de westrijd van UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund.

  Zappen.blog.nl