1. Nieuws

  Commerciële zenders groot voorstander einde FM

  Als het aan de Vereniging voor commerciële radio ligt, is het in 2023 gedaan met FM Radio. Noorwegen stopt er al in 2017 geheel mee. Nederland en België omarmen DAB+ nog maar beperkt.
  Jan-Hein Visser
  23 april 2015
  comments 22
  Commerciële zenders groot voorstander einde FM
  Als het aan de Vereniging voor Commerciële radio ligt, is het in 2023 gedaan met FM Radio. Noorwegen stopt er al in 2017 geheel mee. Nederland en België omarmen DAB+ nog maar beperkt.

  Net zoals bij televisie analoog uiteindelijk helemaal moet verdwijnen, geldt dit ook voor de radio. Dat is althans de bedoeling. DAB+ moet overal in Europa op termijn FM-radio vervangen. In Noorwegen gebeurt dit als eerste ter wereld in 2017. Noorwegen is al sinds 1995 bezig met DAB en DAB+. FM radio is in dit bergachtige land altijd al zeer storingsgevoelig geweest. In landen als Nederland en zeker België lijkt FM radio nog veel langer te blijven.

  Commerciële zenders omarmen DAB+

  De Vereniging voor commerciële Radio (VCR) heeft tegenover Business Nieuws Radio wel de verwachting uitgesproken dat FM Radio na 2023 stopt. De VCR ziet daarin vooral voordelen, zoals het aanbieden van de diverse themakanalen. De consument is in Nederland ondanks dat vooralsnog vrij aarzelend bij de acceptatie van DAB+. Dat komt door het enorme aantal FM-radio's en de vrijwel altijd goede ontvangst van alle grote zenders op FM. In België is DAB radio zelfs maar amper een thema. Het aangeboden zenderpakket is nog altijd beperkt evenals het ontvangstbereik. Ruim tachtig procent van het radioluisteren wordt daar nog via de FM-band gedaan.
  DAB+. DABNoorwegenDigital radio plusBelgiëNederlandFM

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  RTL 8 om 20:29 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  Veronica om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl