1. Nieuws

  Commerciële zenders groot voorstander einde FM

  Als het aan de Vereniging voor commerciële radio ligt, is het in 2023 gedaan met FM Radio. Noorwegen stopt er al in 2017 geheel mee. Nederland en België omarmen DAB+ nog maar beperkt.
  Jan-Hein Visser
  23 april 2015
  comments 22
  Commerciële zenders groot voorstander einde FM
  Als het aan de Vereniging voor Commerciële radio ligt, is het in 2023 gedaan met FM Radio. Noorwegen stopt er al in 2017 geheel mee. Nederland en België omarmen DAB+ nog maar beperkt.

  Net zoals bij televisie analoog uiteindelijk helemaal moet verdwijnen, geldt dit ook voor de radio. Dat is althans de bedoeling. DAB+ moet overal in Europa op termijn FM-radio vervangen. In Noorwegen gebeurt dit als eerste ter wereld in 2017. Noorwegen is al sinds 1995 bezig met DAB en DAB+. FM radio is in dit bergachtige land altijd al zeer storingsgevoelig geweest. In landen als Nederland en zeker België lijkt FM radio nog veel langer te blijven.

  Commerciële zenders omarmen DAB+

  De Vereniging voor commerciële Radio (VCR) heeft tegenover Business Nieuws Radio wel de verwachting uitgesproken dat FM Radio na 2023 stopt. De VCR ziet daarin vooral voordelen, zoals het aanbieden van de diverse themakanalen. De consument is in Nederland ondanks dat vooralsnog vrij aarzelend bij de acceptatie van DAB+. Dat komt door het enorme aantal FM-radio's en de vrijwel altijd goede ontvangst van alle grote zenders op FM. In België is DAB radio zelfs maar amper een thema. Het aangeboden zenderpakket is nog altijd beperkt evenals het ontvangstbereik. Ruim tachtig procent van het radioluisteren wordt daar nog via de FM-band gedaan.
  DAB+. DABNoorwegenDigital radio plusBelgiëNederlandFM

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League: FK Rostov - PSV

  UEFA Champions League: FK Rostov - PSV
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstrijd van de UEFA Champions League: FC Rostov - PSV.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP X2

  X2
  RTL 7 om 20:30 uur
  De goede mutanten onder leiding van Professor Xavier (Patrick Stewart) worden versterkt door een aantal nieuwe superhelden. Er is nog steeds een anti-mutanten razzia gaande, dit keer onder leiding van William Stryker (Brian Cox). Hierdoor besluiten alle mutanten om voor ??n keer hun krachten te bundelen. Met het lot van de wereld in hun handen, staan de X-Men aan de vooravond van ??n van de gevaarlijkste missies ooit