1. Nieuws

  Commerciële zenders groot voorstander einde FM

  Als het aan de Vereniging voor commerciële radio ligt, is het in 2023 gedaan met FM Radio. Noorwegen stopt er al in 2017 geheel mee. Nederland en België omarmen DAB+ nog maar beperkt.
  Jan-Hein Visser
  23 april 2015
  comments 22
  Commerciële zenders groot voorstander einde FM
  Als het aan de Vereniging voor Commerciële radio ligt, is het in 2023 gedaan met FM Radio. Noorwegen stopt er al in 2017 geheel mee. Nederland en België omarmen DAB+ nog maar beperkt.

  Net zoals bij televisie analoog uiteindelijk helemaal moet verdwijnen, geldt dit ook voor de radio. Dat is althans de bedoeling. DAB+ moet overal in Europa op termijn FM-radio vervangen. In Noorwegen gebeurt dit als eerste ter wereld in 2017. Noorwegen is al sinds 1995 bezig met DAB en DAB+. FM radio is in dit bergachtige land altijd al zeer storingsgevoelig geweest. In landen als Nederland en zeker België lijkt FM radio nog veel langer te blijven.

  Commerciële zenders omarmen DAB+

  De Vereniging voor commerciële Radio (VCR) heeft tegenover Business Nieuws Radio wel de verwachting uitgesproken dat FM Radio na 2023 stopt. De VCR ziet daarin vooral voordelen, zoals het aanbieden van de diverse themakanalen. De consument is in Nederland ondanks dat vooralsnog vrij aarzelend bij de acceptatie van DAB+. Dat komt door het enorme aantal FM-radio's en de vrijwel altijd goede ontvangst van alle grote zenders op FM. In België is DAB radio zelfs maar amper een thema. Het aangeboden zenderpakket is nog altijd beperkt evenals het ontvangstbereik. Ruim tachtig procent van het radioluisteren wordt daar nog via de FM-band gedaan.
  DAB+. DABNoorwegenDigital radio plusBelgiëNederlandFM

  Reacties

 1. TV-TIP De mooiste sprookjes

  De mooiste sprookjes
  NPO 3 om 11:35 uur
  Duits sprookje. Door een val in een waterput komt Marie terecht bij Vrouw Holle, die ze een jaar lang helpt met het huishouden. Ook helpt ze met het schudden van de dekbedden zodat er op aarde genoeg sneeuw valt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Bedekt met goud keert ze terug naar het dorp. Haar jaloerse zus besluit ook een jaar naar vrouw Holle te gaan, maar het luie kind keert naar haar dorp terug onder het roet en heeft haar lesje geleerd.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP Quantum of Solace

  Quantum of Solace
  RTL 4 om 20:00 uur
  Bond (Daniel Craig) en M (Judi Dench) ondervragen meneer White (Jesper Christensen) die informatie heeft over de organisatie die Vesper chanteerde. Ze komen op het spoor van een bankrekening in Haiti waar Bond de mooie Camille (Olga Kurylenko) leert kennen. Ze brengt he in contact met Dominic Greene (Mathieu Amalric), een keiharde zakenman die een grote rol speelt in de misdaadorganisatie waar Bond achter aan zit. Op zijn zoektocht door Oostenrijk, Italië en Zuid Amerika komt Bond er achter dat Greene bezig is een deal te sluiten met generaal Medrano (Joaquin Cosio). Greene belooft hem het regime in een Latijn Amerikaans land omver te werpen en zodoende Medrano de leiding te geven. In ruil wil Greene slechts een stuk land hebben, waar hij uiteraard snode plannen mee heeft. Terwijl 007 probeert hem te stoppen, moet hij ook uit handen zien te blijven van de CIA, de terroristen en zelfs M.

  Zappen.blog.nl