1. Nieuws

  Cornald Maas met alternatief Songfestival, Armenië boycot

  De vroegere commentator en presentator van het Eurovisie Songfestival, Cornald Maas, organiseert dit jaar zijn eigen feestje. Ondertussen heeft Armenië aangekondigd het festival te boycotten wegens een conflict met Azerbeidzjan.
  Jan-Hein Visser
  10 maart 2012
  comments 0
  Cornald Maas met alternatief Songfestival, Armenië boycot
  De vroegere commentator en presentator van het Eurovisie Songfestival, Cornald Maas, organiseert dit jaar zijn eigen feestje. Ondertussen heeft Armenië aangekondigd het festival te boycotten wegens een conflict met Azerbeidzjan.

  Armenië heeft zich definitief teruggetrokken van deelname aan het Eurovisie Songfestival. Reden is het voortslepende conflict over Nagorno Karabach, een klein landje in de Kaukasus waarover zowel Armenië als Azerbeidzjan zeggenschap claimen en waarover twintig jaar geleden oorlog gevoerd werd.

  Feestje van Cornald Maas

  Cornald Maas is er dit jaar weer bij, maar dan wel met een geheel eigen show in DeLaMar. Maas presenteert op 26 mei een speciale avond rond de finale van het liedjesfestijn in Azerbeidzjan. De uitzending kan in het Amsterdamse theater worden gevolgd met live commentaar van Maas.

  TROS weer met Jan Smit

  Bij de uitzending van de TROS wordt het commentaar ook dit jaar weer verzorgd door Jan Smit en Daniël Dekker. In veel Europese landen zijn ondertussen de voorrondes al gehouden, waarbij veel ogen vooral zijn gericht op Engeland en onder meer Zweden.

  BBC stuurt Engelbert Humperdinck

  Engeland zal door de oudste deelnemer ooit worden vertegenwoordigd en wel Engelbert Humperdinck. Het land denkt er hoge ogen mee te gaan gooien. Zaterdagavond wordt in Zweden beslist wie het land gaat vertegenwoordigen. De Zweedse omroep SVT zet op www.svt.se speciaal daarvoor de webstream van SVT1 open voor alle kijkers.
  BBCSongfestivalSVTJan SmitTROSCornald MaasHumperdincEurovisieBakuArmeniëAzerbeidzjan

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  RTL 8 om 20:29 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  Veronica om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl