1. Nieuws

  DAB+ ontvangst commerciële zenders wordt verbeterd

  Landelijke commerciële omroepen gaan op korte termijn investeren om de ontvangst via het digitale radionetwerk DAB+ te verbeteren.
  Jarco Kriek
  15 september 2015
  comments 6
  DAB+ ontvangst commerciële zenders wordt verbeterd
  Foto: ANP

  Landelijke commerciële omroepen gaan op korte termijn investeren om de ontvangst via het digitale radionetwerk DAB+ te verbeteren. Dat is op de vakbeurs IBC bekendgemaakt, meldt RadioTV Nederland.


  Menno Koningsberger – directeur van de 538Groep en voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR) – kondigde het verbetertraject voor DAB+ ontvangst aan. De uitspraken van Koningsberger komen niet onverwacht. Bij de bekendmaking werd gemeld dat de radiozenders met het voorstel waren gekomen om de DAB+ ontvangst voor 1 januari 2016 te verbeteren.

  Vooral beter binnenhuis DAB+ ontvangst

  Door het inzetten van nieuwe zenders wil VCR vooral de binnenhuis ontvangst van DAB+ in 2016 verbeteren. De landelijke commerciële radiozenders zijn via frequentiemux 11C in Nederland te beluisteren. De buitenhuisontvangst – bijvoorbeeld in auto – is in grote delen van Nederland gegarandeerd. De binnenhuisdekking is op dit moment slechts veertig procent dekkend. Door het inzetten van extra zenders moet de ontvangst binnenhuis tot 65 procent worden opgebouwd. De buitenhuis-ontvangst wordt gelijktijdig met het inzetten van extra zenders verbeterd.

  Publieke omroep verbetert ontvangst eveneens

  De publieke omroep is vorige maand begonnen met het verbeteren van de DAB+ ontvangst. De uitbreiding – die onder fase 3 bekend is – moet ervoor zorgen dat meer mensen binnen het eigen huis naar DAB+ kunnen luisteren. De NPO heeft een hogere prioriteit aan de uitbouw van het DAB+ zenderpark gegeven omdat de AM-verspreiding van NPO Radio 5. Voor het eind van het jaar zijn hierdoor rond de dertig extra DAB+ steunzenders in de lucht.

  DAB+VCRVereniging Commerciële Radio538Q-MusicQ MusicSky RadioSLAM!Radio 10100%NL100% NLBNR NieuwsradioSublimeEfteling RadioArrow Classic RockRadio VeronicaVRTpublieke omroepDABNorkringtestuitzendingBroadcast PartnersOmroep ZeelandOmroep BrabantRTV RijnmondPuur NLZeelandNoord-BrabantZuid-HollandAgentschap TelecomontvangstautointernetradioFMDABDAB PlusDigital Radio PlusWeek van de digitale radiodigitaalradioNPO Radio 1NPO Radio 1 ExtraNPO Radio 2NPO 3FMNPO 3FM AlternativeNPO Radio 4NPO Radio 5NPO Radio 6 Soul & JazzNPO Radio Top 2000NPO FunXRadio 538Sky RadioSky Radio ChristmasQ-musicQ-music Non-StopRadio 10Radio 10 Gold 60s & 70s hitsRadio Veronica100%NLSlam FMBNR NieuwsradioSublime FMSublime YouEfteling RadioJuizeClassic FMArrow Classic RockRadio Maria

  Reacties

 1. TV-TIP Formule 1: GP van Maleisië

  Formule 1: GP van Maleisië
  Ziggo Sport Select om 09:00 uur
  Verslag van de race van de Petronas Malaysia Grand Prix, gereden op het Sepang International Circuit, in Kuala Lumpur, Maleisie.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Peter Pan

  Peter Pan
  Een om 14:00 uur
  Avonturenfilm van P.J. Hogan, naar het toneelstuk van J.M. Barrie. London, begin 20e eeuw. Peter Pan is een jongen die nooit is opgegroeid. Elke avond luistert hij bij de familie Darling stiekem naar de fantastische verhalen die Wendy aan haar twee broertjes vertelt over de gevaarlijke kapitein Haak en zijn piratenbende. Wanneer Wendy door toedoen van haar tante niet langer haar broertjes mag voorlezen, neemt Peter Pan hen mee naar de sprookjeswereld van Nooitgedachtland, waar ze allerlei spannende avonturen beleven...

  Zappen.blog.nl