1. Nieuws

  DAB+ ontvangst commerciële zenders wordt verbeterd

  Landelijke commerciële omroepen gaan op korte termijn investeren om de ontvangst via het digitale radionetwerk DAB+ te verbeteren.
  Jarco Kriek
  15 september 2015
  comments 6
  DAB+ ontvangst commerciële zenders wordt verbeterd
  Foto: ANP

  Landelijke commerciële omroepen gaan op korte termijn investeren om de ontvangst via het digitale radionetwerk DAB+ te verbeteren. Dat is op de vakbeurs IBC bekendgemaakt, meldt RadioTV Nederland.


  Menno Koningsberger – directeur van de 538Groep en voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR) – kondigde het verbetertraject voor DAB+ ontvangst aan. De uitspraken van Koningsberger komen niet onverwacht. Bij de bekendmaking werd gemeld dat de radiozenders met het voorstel waren gekomen om de DAB+ ontvangst voor 1 januari 2016 te verbeteren.

  Vooral beter binnenhuis DAB+ ontvangst

  Door het inzetten van nieuwe zenders wil VCR vooral de binnenhuis ontvangst van DAB+ in 2016 verbeteren. De landelijke commerciële radiozenders zijn via frequentiemux 11C in Nederland te beluisteren. De buitenhuisontvangst – bijvoorbeeld in auto – is in grote delen van Nederland gegarandeerd. De binnenhuisdekking is op dit moment slechts veertig procent dekkend. Door het inzetten van extra zenders moet de ontvangst binnenhuis tot 65 procent worden opgebouwd. De buitenhuis-ontvangst wordt gelijktijdig met het inzetten van extra zenders verbeterd.

  Publieke omroep verbetert ontvangst eveneens

  De publieke omroep is vorige maand begonnen met het verbeteren van de DAB+ ontvangst. De uitbreiding – die onder fase 3 bekend is – moet ervoor zorgen dat meer mensen binnen het eigen huis naar DAB+ kunnen luisteren. De NPO heeft een hogere prioriteit aan de uitbouw van het DAB+ zenderpark gegeven omdat de AM-verspreiding van NPO Radio 5. Voor het eind van het jaar zijn hierdoor rond de dertig extra DAB+ steunzenders in de lucht.

  DAB+VCRVereniging Commerciële Radio538Q-MusicQ MusicSky RadioSLAM!Radio 10100%NL100% NLBNR NieuwsradioSublimeEfteling RadioArrow Classic RockRadio VeronicaVRTpublieke omroepDABNorkringtestuitzendingBroadcast PartnersOmroep ZeelandOmroep BrabantRTV RijnmondPuur NLZeelandNoord-BrabantZuid-HollandAgentschap TelecomontvangstautointernetradioFMDABDAB PlusDigital Radio PlusWeek van de digitale radiodigitaalradioNPO Radio 1NPO Radio 1 ExtraNPO Radio 2NPO 3FMNPO 3FM AlternativeNPO Radio 4NPO Radio 5NPO Radio 6 Soul & JazzNPO Radio Top 2000NPO FunXRadio 538Sky RadioSky Radio ChristmasQ-musicQ-music Non-StopRadio 10Radio 10 Gold 60s & 70s hitsRadio Veronica100%NLSlam FMBNR NieuwsradioSublime FMSublime YouEfteling RadioJuizeClassic FMArrow Classic RockRadio Maria

  Reacties

 1. TV-TIP Batman

  Batman
  SBS9 om 20:30 uur
  In het onveilige Gotham City zijn criminelen de baas maar daar brengt de mysterieuze Batman verandering in. De gemaskerde burgerwacht pakt de criminaliteit aan en wordt de held van Gotham. Maar wanneer crimineel Jack Napier door een ongeluk verandert in The Joker krijgt Batman te maken met zijn grootste en gevaarlijkste tegenstander. 

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Voice of Holland

  The Voice of Holland
  RTL 4 om 20:38 uur
  Spectaculaire muzikale zoektocht van Guus Meeuwis, Ali B, Waylon en Sanne Hans naar de beste nieuwe zangstem van Nederland. Als coach scouten zij blind de talenten en leiden ze de kandidaten op voor de weg naar de finale.

  Zappen.blog.nl