1. Nieuws

  DAB+ volgend jaar in heel België

  De Vlaamse omroep VRT is bezig met meer tests voor DAB+ en hun Waalse collega's doen dat ook. De RTBF wil volgend jaar over op DAB+, de VRT gaat waarschijnlijk eerder om.
  Jan-Hein Visser
  30 maart 2016
  comments 0
  DAB+ volgend jaar in heel België
  De Vlaamse omroep VRT is bezig met meer tests voor DAB+ en hun Waalse collega's doen dat ook. De RTBF wil volgend jaar over op DAB+, de VRT gaat waarschijnlijk eerder om.

  De VRT test momenteel de zender MNM Hits in DAB+, maar geeft de overige kanalen nog in de oude DAB uitzendnorm door. Intussen heeft net als de VRT ook de RTBF de plannen voor de overstap op DAB+ bevestigd. De omroep wil dan ook nieuwe themakanalen van Pure FM en Classic 21 in de lucht brengen. Momenteel test de RTBF al in DAB+ met Classic 21, Pure FM en de klassieke zender Musiq3. De Belgische multiplexen op DAB+ zenden uit op kanaal 11A (Norkring), 11B (VRT), 12A (Test) en 12B (RTBF). Ze zijn in het zuiden van Nederland ook te ontvangen. Norkring zendt een pakket lokale en commerciële zenders uit inclusief BBC Worldservice. Het zenderpark van Norkring is afgelopen week uitgebreid met een zender in Egem, die ook in Zeeland te horen is.
  RTBFVRTDABDAB+RadioBelgiëVlaanderenNorkringZwedenFMNoorwegenZwitserlandEngelandDuitsland

  Reacties

 1. TV-TIP DWDD University presenteert

  DWDD University presenteert
  NPO 1 om 20:30 uur
  Professor Robbert Dijkgraaf is terug met een gloednieuwe DWDD University. In een live hoorcollege spijkert hij ditmaal onze kennis bij over licht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Voice of Holland

  The Voice of Holland
  RTL 4 om 20:39 uur
  "The blind auditions" zijn achter de rug en de teams zijn gevormd. De coaches en hun talenten leren elkaar beter kennen en maken zich samen op voor 'The battles'. Vanaf vandaag gaan de vijftig overgebleven talenten per team onderling de strijd met elkaar aan. Waylon, Sanne, Ali B en Guus moeten tijdens deze muzikale krachtmetingen keiharde keuzes maken en de beste talenten selecteren. Hierbij lopen de emoties zowel bij de coaches als de talenten af en toe hoog op.

  Zappen.blog.nl