1. Nieuws

  DAB+ volgend jaar in heel België

  De Vlaamse omroep VRT is bezig met meer tests voor DAB+ en hun Waalse collega's doen dat ook. De RTBF wil volgend jaar over op DAB+, de VRT gaat waarschijnlijk eerder om.
  Jan-Hein Visser
  30 maart 2016
  comments 0
  DAB+ volgend jaar in heel België
  De Vlaamse omroep VRT is bezig met meer tests voor DAB+ en hun Waalse collega's doen dat ook. De RTBF wil volgend jaar over op DAB+, de VRT gaat waarschijnlijk eerder om.

  De VRT test momenteel de zender MNM Hits in DAB+, maar geeft de overige kanalen nog in de oude DAB uitzendnorm door. Intussen heeft net als de VRT ook de RTBF de plannen voor de overstap op DAB+ bevestigd. De omroep wil dan ook nieuwe themakanalen van Pure FM en Classic 21 in de lucht brengen. Momenteel test de RTBF al in DAB+ met Classic 21, Pure FM en de klassieke zender Musiq3. De Belgische multiplexen op DAB+ zenden uit op kanaal 11A (Norkring), 11B (VRT), 12A (Test) en 12B (RTBF). Ze zijn in het zuiden van Nederland ook te ontvangen. Norkring zendt een pakket lokale en commerciële zenders uit inclusief BBC Worldservice. Het zenderpark van Norkring is afgelopen week uitgebreid met een zender in Egem, die ook in Zeeland te horen is.
  RTBFVRTDABDAB+RadioBelgiëVlaanderenNorkringZwedenFMNoorwegenZwitserlandEngelandDuitsland

  Reacties

 1. TV-TIP Utopia

  Utopia
  SBS6 om 19:30 uur
  Een groep van vijftien zeer diverse mensen zeggen hun huidige leven vaarwel. Ze bouwen aan een compleet nieuw bestaan op een plek waar geen regels, wetten of machtsverhoudingen zijn.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Arbitrage

  Arbitrage
  RTL 8 om 20:30 uur
  Robert Miller (Richard Gere) is topman van een financieel imperium en pater familias van een ogenschijnlijk gelukkige familie. Hij lijkt alles te hebben – geld, macht, een prachtige vrouw (Susan Sarandon) en een getalenteerde dochter (Brit Marling), die in zijn bedrijf werkt. Maar achter de schermen zit Robert diep in de schulden en moet hij zijn bedrijf verkopen voordat de lijken uit de kast komen. Zijn besluit om een weekendje te ontsnappen met zijn maîtresse, de mooie kunstenares Julie Côte (Laetitia Casta), brengt hem nog dieper in de problemen. Onderweg verongelukt hun auto waarna Robert de fanatieke rechercheur Michael Bryer (Tim Roth) achter zich aan krijgt. Het lijkt een kwestie van tijd voor zijn glanzende façade instort. Robert moet tot het uiterste gaan om te behouden wat hem dierbaarder is dan zijn vermogen; zijn familie.