1. Nieuws

  DAB+ volgend jaar in heel België

  De Vlaamse omroep VRT is bezig met meer tests voor DAB+ en hun Waalse collega's doen dat ook. De RTBF wil volgend jaar over op DAB+, de VRT gaat waarschijnlijk eerder om.
  Jan-Hein Visser
  30 maart 2016
  comments 0
  DAB+ volgend jaar in heel België
  De Vlaamse omroep VRT is bezig met meer tests voor DAB+ en hun Waalse collega's doen dat ook. De RTBF wil volgend jaar over op DAB+, de VRT gaat waarschijnlijk eerder om.

  De VRT test momenteel de zender MNM Hits in DAB+, maar geeft de overige kanalen nog in de oude DAB uitzendnorm door. Intussen heeft net als de VRT ook de RTBF de plannen voor de overstap op DAB+ bevestigd. De omroep wil dan ook nieuwe themakanalen van Pure FM en Classic 21 in de lucht brengen. Momenteel test de RTBF al in DAB+ met Classic 21, Pure FM en de klassieke zender Musiq3. De Belgische multiplexen op DAB+ zenden uit op kanaal 11A (Norkring), 11B (VRT), 12A (Test) en 12B (RTBF). Ze zijn in het zuiden van Nederland ook te ontvangen. Norkring zendt een pakket lokale en commerciële zenders uit inclusief BBC Worldservice. Het zenderpark van Norkring is afgelopen week uitgebreid met een zender in Egem, die ook in Zeeland te horen is.
  RTBFVRTDABDAB+RadioBelgiëVlaanderenNorkringZwedenFMNoorwegenZwitserlandEngelandDuitsland

  Reacties

 1. TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Murder at 1600

  Murder at 1600
  SBS9 om 20:30 uur
  De vrouw blijkt een medewerkster van de president te zijn en Regis wil de zaak tot op de bodem uitzoeken. Dat is praktisch onmogelijk, want de overheidsdienst overvleugeld Regis' bevoegdheden en de bekende doofpot staat al klaar. Regis weet de hulp los te peuteren van regerings-ambtenaar Nina Chance (Diane Lane), die de opdracht heeft gekregen het onderzoek 'geruisloos' te laten verlopen. Samen komen ze erachter dat de moord slechts een kleine schakel is in een politiek complot.

  Zappen.blog.nl