1. Nieuws

  Defensie Israël beschuldigt Hamas van misbruik media

  De strijd tussen Israël en de Hamas is vooralsnog weer in een rustfase beland. De Israël Defence Forse (IDF) legt uit hoe Hamas de media massaal misbruikt voor hun doeleinden.
  Jan-Hein Visser
  30 november 2012
  comments 0
  Defensie Israël beschuldigt Hamas van misbruik media
  De strijd tussen Israël en de Hamas is vooralsnog weer in een rustfase beland. De Israël Defence Forse (IDF) legt uit hoe Hamas de media massaal misbruikt voor hun doeleinden.

  Op de werkwijze van de IDF is tijdens hun recente acties in het kader van 'Pillar of defence' internationaal veel kritiek geuit. Zo brak het leger van Israël in op televisie-uitzendingen in de Gazastrook. Dit deed Israël om burgers te waarschuwen over hun acties. Ook kwam in het nieuws dat gebouwen met journalisten erin waren geraakt door de IDF. Ook werden journalisten beschoten.

  Israël moest media wel raken

  In een uitgebreide blogpost legt de IDF uit waarom er is geschoten op gebouwen waarin journalisten werkzaam waren en waarop zendinstallaties stonden. Hamas activisten verschansten zich in gebouwen van belangrijke zenders om deze als schuilplaats te gebruiken. Hun gedachte daarbij was dat Israël niet op dergelijke gebouwen durft te schieten omdat er immers veel internationale journalisten in bivakkeren. De IDF laat in filmpjes zien hoe ze desondanks - en volgens hen met chirurgische precisie - de bewuste gebouwen beschieten, om het kantoor van de Jihadisten of de antenne-installaties die ze gebruiken voor hun communicatie onklaar te maken.
  IDFIsraëlHamasGazaMediajournalistenconflictJihad

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstrijd van de UEFA Champions League: PSV - FC Rostov

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP What Women Want

  What Women Want
  RTL 8 om 20:29 uur
  Nick Marshall (Mel Gibson) is een echte macho en iedereen zal dat beamen. De enige die daar geen last van heeft, is Nick zelf. Het komt hem juist goed van pas in zijn werk, waar hij via reclames vol babes allerlei producten aan de man brengt. Op de zaak komt een hoge positie vrij en volgens Nick is die baan voor hem. De baan gaat echter naar een vrouw (Helen Hunt) en Nick zet het op een zuipen. Daardoor krijgt hij een ongeluk met gevolgen: hij kan ineens de gedachten van vrouwen horen.

  Zappen.blog.nl