1. Nieuws

  Defensie Israël beschuldigt Hamas van misbruik media

  De strijd tussen Israël en de Hamas is vooralsnog weer in een rustfase beland. De Israël Defence Forse (IDF) legt uit hoe Hamas de media massaal misbruikt voor hun doeleinden.
  Jan-Hein Visser
  30 november 2012
  comments 0
  Defensie Israël beschuldigt Hamas van misbruik media
  De strijd tussen Israël en de Hamas is vooralsnog weer in een rustfase beland. De Israël Defence Forse (IDF) legt uit hoe Hamas de media massaal misbruikt voor hun doeleinden.

  Op de werkwijze van de IDF is tijdens hun recente acties in het kader van 'Pillar of defence' internationaal veel kritiek geuit. Zo brak het leger van Israël in op televisie-uitzendingen in de Gazastrook. Dit deed Israël om burgers te waarschuwen over hun acties. Ook kwam in het nieuws dat gebouwen met journalisten erin waren geraakt door de IDF. Ook werden journalisten beschoten.

  Israël moest media wel raken

  In een uitgebreide blogpost legt de IDF uit waarom er is geschoten op gebouwen waarin journalisten werkzaam waren en waarop zendinstallaties stonden. Hamas activisten verschansten zich in gebouwen van belangrijke zenders om deze als schuilplaats te gebruiken. Hun gedachte daarbij was dat Israël niet op dergelijke gebouwen durft te schieten omdat er immers veel internationale journalisten in bivakkeren. De IDF laat in filmpjes zien hoe ze desondanks - en volgens hen met chirurgische precisie - de bewuste gebouwen beschieten, om het kantoor van de Jihadisten of de antenne-installaties die ze gebruiken voor hun communicatie onklaar te maken.
  IDFIsraëlHamasGazaMediajournalistenconflictJihad

  Reacties

 1. TV-TIP Hocus Pocus met Alfons Alfrink

  Hocus Pocus met Alfons Alfrink
  NPO 3 om 12:00 uur
  De zevenjarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Zappen.blog.nl