Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Delta wil FOX Sports-oordeel ACM afwachten

    Kabelbedrijf Delta is niet van plan om op korte termijn de nieuwe voorwaarden te aanvaarden die FOX Sports stelt aan een nieuwe distributieovereenkomst.
    Jarco Kriek
    1 augustus 2016
    comments 4
    Delta wil FOX Sports-oordeel ACM afwachten

    Kabelbedrijf Delta is niet van plan om op korte termijn de nieuwe voorwaarden te aanvaarden die FOX Sports stelt aan een nieuwe distributieovereenkomst. Het wil het oordeel van toezichthouder ACM afwachten.


    Delta is één de vele aanbieders die niet zonder slag of stoot akkoord wil gaan met de nieuwe voorwaarden van FOX Sports. Het kabelbedrijf acht dit niet in het belang van abonnees. Doorgifte van FOX Sports 1 HD in het basispakket brengt een prijsverhoging van rond de €2,50 per maand met zich mee. Dat is volgens Delta ongunstig voor het grootste deel van het klantenbestand. In Nederland heeft minder dan tien procent van het totale aantal tv-aansluitingen een aanvullend abonnement op FOX Sports.

    Delta zet FOX Sports niet op zwart

    Delta is niet van plan om FOX Sports op eigen initiatief op zwart te zetten. Wel houdt het kabelbedrijf met de mogelijkheid rekening dat de betaalzender zelf verzoekt de doorgifte van de zenders al dan niet tijdelijk voor FOX Sports-abonnees te staken. Delta doet er alles aan om de huidige FOX Sport-abonnees het begin van de Eredivisie op 5 augustus aan te bieden. Een definitieve nieuwe distributieovereenkomst wil Delta pas overwegen nadat Autoriteit Consument & Markt (ACM) zich hierover heeft uitgelaten. De toezichthouder is op verzoek van diverse aanbieders – waaronder Delta – een onderzoek begonnen. De verwachting is dat ACM binnen enkele weken de uitkomst van het onderzoek bekendmaakt. Net als KPN vindt Delta dat er ongelijkheid in het speelveld van aanbieders ontstaat omdat Ziggo en M7 Group – eigenaar van CanalDigitaal en Online.nl – doorlopende overeenkomsten hebben. Deze aanbieders hoeven hierdoor FOX Sports 1 HD niet verplicht in het basispakket aan te bieden.

    DeltaDelta KabelDelta NVKPNFOX SportsFOXEredivisie Medi & MarketingEMMEredivisievoetbalAutoriteit Consument & MarktACMtoezichthoudervoetbalEredivisieZiggoM7 GroupCanalDigitaalOnlineOnline.nlVodafoneTele2

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview