Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Deutsche Welle wil Engelstalige nieuwszender beginnen

    De internationale Duitse omroep Deutsche Welle krijgt een flinke financiële impuls. Duitsland wil dat de nieuwszender een groter bereik krijgt middels een Engelstalige variant.
    Jan-Hein Visser
    19 november 2014
    comments 1
    Deutsche Welle wil Engelstalige nieuwszender beginnen
    De internationale Duitse omroep Deutsche Welle krijgt een flinke financiële impuls. Duitsland wil dat de nieuwszender een groter bereik krijgt middels een Engelstalige variant.

    Deutsche Welle (DWTV) is de wereldomroep van Duitsland en maakt in diverse talen nieuwsprogramma's over Duitsland, maar ook om kijkers en luisteraars in de wereld voor te lichten, zoals over Ebola. De zender brengt radio via internet, satelliet en ook nog de korte golf en de tv-zender is wereldwijd en in Europa via de Eutelsat op 13 graden oost te ontvangen. De zender is in Bonn gevestigd. Recent kreeg de zender veel kritiek vanwege samenwerking met de Chinese staatszender CCTV, maar DWTV wil meer bereik krijgen om haar visie wereldwijd te verkondigen.

    Mogelijk minder Duitstalig

    De bedoeling is om vanaf april 2015 met een apart Engelstalig nieuwskanaal te komen, waarmee Duitsland zich dan ook op het wereldtoneel tussen vele andere nieuwszenders kan scharen en als tegenhanger van zenders als Russia Today kan fungeren. Het bereik moet met de helft groeien naar honderdvijftig miljoen en de zender krijgt daarom meer budget van de Duitse regering voor het opzetten van een Engelstalig kanaal. De eenmalige 10,5 miljoen euro zijn niet voldoende om dan in de jaren erna alle dertig talen waarin wordt uitgezonden in stand te houden. DW maakt naast het Engels en Duits ondermeer programma's in het Arabisch en het Spaans.
    CCTVRussia TodayDeutsche WelleDWTVDWnieuwszender

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview