1. Nieuws

  Digitale toekomst TMF voorlopig nog onzeker

  In ieder geval tot april kan men in Nederland naar het hoofdkanaal van de muziekzender TMF blijven kijken. Daarna blijft de digitale interactieve toekomst van dit TMF televisiekanaal ongewis.
  Jarco Kriek
  3 januari 2011
  comments 0
  Digitale toekomst TMF voorlopig nog onzeker

  De toekomst van het huidige hoofdkanaal van TMF blijft voorlopig nog onzeker. In ieder geval de eerste maanden van 2011 is TMF nog analoog en digitaal op bepaalde tijden op het huidige televisiekanaal te zien. Wat de toekomst gaat brengen blijft glazenbolkijken.

  Vanaf 1 januari is TMF op zijn oude uitzendstek alleen nog maar tussen 06.00 en 15.00 uur te zien. MTV Networks, eigenaar van de muziekzender, heeft namelijk besloen van het uitzendslot van TMF een deelkanaal te maken waarop de televisiezenders Comedy Central en Kindernet te zien zullen zijn. Omdat de herlancering van het kinderkanaal Kindernet nog even op zich laat wachten is TMF op het uitzenddeel waarop in de toekomst Kindernet te zien is nu nog te bekijken. De veranderingen gelden zowel voor analoge kabelnetwerken als digitale kabel- en televisienetwerken. Zo komt de kinderzender Kindernet dus definitief digitaal via kabel, Digitenne, satelliet en IPTV beschikbaar. MTV Networks verwacht Kindernet in april of mei in Nederland te herlanceren.

  Wat er daarna met het hoofdkanaal TMF gaat gebeuren is nog onduidelijk. TMF zal definitief niet als lineair digitaal televisiekanaal terugkomen. Dat bevestigd MTV Networks woordvoerster Annemiek Stijl tegenover Totaal TV: “We geven TMF als interactief digitaal tv kanaal anders vorm dan het TMF uit 2010 en huidige TMF, maar het betekent niet dat er formats uit die tijd verdwijnen. Op dit moment wordt er nog druk overleg gevoerd met alle tv-aanbieders over het beschikbaar maken van TMF als interactief digitaal tv-kanaal.” Wel is er volgens Stijl duidelijkheid over de themakanalen van TMF, TMF Pure – TMF NL en TMF Dance. Aan dit digitaal thema-aanbod wordt namelijk niks veranderd.

   

  TMFTMF PureTMF DanceTMF NLComedy CentralKindernetMTV NetworksUPCZiggoCanalDigitaalDigitenneKPNTele2Reggefiber

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl