1. Nieuws

  Digitale toekomst TMF voorlopig nog onzeker

  In ieder geval tot april kan men in Nederland naar het hoofdkanaal van de muziekzender TMF blijven kijken. Daarna blijft de digitale interactieve toekomst van dit TMF televisiekanaal ongewis.
  Jarco Kriek
  3 januari 2011
  comments 0
  Digitale toekomst TMF voorlopig nog onzeker

  De toekomst van het huidige hoofdkanaal van TMF blijft voorlopig nog onzeker. In ieder geval de eerste maanden van 2011 is TMF nog analoog en digitaal op bepaalde tijden op het huidige televisiekanaal te zien. Wat de toekomst gaat brengen blijft glazenbolkijken.

  Vanaf 1 januari is TMF op zijn oude uitzendstek alleen nog maar tussen 06.00 en 15.00 uur te zien. MTV Networks, eigenaar van de muziekzender, heeft namelijk besloen van het uitzendslot van TMF een deelkanaal te maken waarop de televisiezenders Comedy Central en Kindernet te zien zullen zijn. Omdat de herlancering van het kinderkanaal Kindernet nog even op zich laat wachten is TMF op het uitzenddeel waarop in de toekomst Kindernet te zien is nu nog te bekijken. De veranderingen gelden zowel voor analoge kabelnetwerken als digitale kabel- en televisienetwerken. Zo komt de kinderzender Kindernet dus definitief digitaal via kabel, Digitenne, satelliet en IPTV beschikbaar. MTV Networks verwacht Kindernet in april of mei in Nederland te herlanceren.

  Wat er daarna met het hoofdkanaal TMF gaat gebeuren is nog onduidelijk. TMF zal definitief niet als lineair digitaal televisiekanaal terugkomen. Dat bevestigd MTV Networks woordvoerster Annemiek Stijl tegenover Totaal TV: “We geven TMF als interactief digitaal tv kanaal anders vorm dan het TMF uit 2010 en huidige TMF, maar het betekent niet dat er formats uit die tijd verdwijnen. Op dit moment wordt er nog druk overleg gevoerd met alle tv-aanbieders over het beschikbaar maken van TMF als interactief digitaal tv-kanaal.” Wel is er volgens Stijl duidelijkheid over de themakanalen van TMF, TMF Pure – TMF NL en TMF Dance. Aan dit digitaal thema-aanbod wordt namelijk niks veranderd.

   

  TMFTMF PureTMF DanceTMF NLComedy CentralKindernetMTV NetworksUPCZiggoCanalDigitaalDigitenneKPNTele2Reggefiber

  Reacties

 1. TV-TIP Braveheart

  Braveheart
  Net5 om 20:30 uur
  Na zijn zemelige regiedebuut verraste Mel Gibson vriend en vijand met dit bloederige spektakelstuk. De Schotse rebellenleider William Wallace verzet zich tegen de wrede Engelse koning Edward I. Deze heeft het land ingenomen en is een bedreiging voor de vrijheid van alle Schotten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Shadow World

  Shadow World
  NPO 2 morgen om 00:00 uur
  De wereldwijde wapenhandel telt zijn winsten in dollars en zijn verliezen in mensenlevens. In de nasleep van iedere oorlog duiken er weer geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Deze intense docu legt de business van de wereldwijde wapenhandel bloot.