Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Disney-films blijven bij Netflix

    De komst van een eigen online streamingdienst van Disney in Amerika heeft geen gevolgen voor Nederlandse abonnees van Netflix. Disney haalt vooralsnog alleen content bij Netflix in Amerika weg.
    Jarco Kriek
    10 augustus 2017
    comments 0
    Disney-films blijven bij Netflix
    Foto ANP

    Het nieuws dat content van Disney in de toekomst niet meer bij Netflix te zien is, sloeg in als een bom. Het moet echter voor de Nederlandse markt wel genuanceerd worden. Disney gaat in 2019 alleen in de Verenigde Staten een eigen streamingdienst aanbieden. Het haalt dus alleen in de Verenigde Staten eigen content van Netflix. In alle andere landen in de wereld, en dus ook in Nederland, blijven films en serie van Disney gewoon beschikbaar. Dit kan natuurlijk in de verdere toekomst veranderen als Disney ook buiten het Verenigd Koninkrijk de eigen streamingdienst gaat uitrollen.

     

    ESPN

    In Nederland blijven alle films en series afkomstig van Walt Disney Company bij Netflix beschikbaar. Naast Disney gaat het onder meer ook om content van Marvel. De streamingdienst in Amerika wordt gecombineerd met sportcontent afkomstig van ESPN. Deze sportzender is eigendom van Walt Disney Company. ESPN bezit onder meer de uitzendrechten van de Amerikaanse sportcompetities MLB, MLS en NHL.

    Walt Disney CompanyDisneyMarvelESPNonlinestreamingstreamingdienstinternetvideodienstvideo on demanduitzendrechtenNetflix

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview