1. Nieuws

  Dispuut tussen Sport 1 (Chello Media) en Sport 1 deutschland

  Er is een dispuut ontstaan tussen ChelloMedia en de eigenaar van de de zenders Sport 1 en Sport 1.de. ChelloMedia en Constantin Medien AG hebben oneningheid over het gebruik van de naam Sport1. Sport1 Deutschland is sinds april de opvolger van Deutsches SportFernsehen.
  Jan-Hein Visser
  29 mei 2010
  comments 0
  Dispuut tussen Sport 1 (Chello Media) en Sport 1 deutschland
  Er is een dispuut ontstaan tussen ChelloMedia en de eigenaar van de de zenders Sport 1 en Sport 1.de. ChelloMedia en Constantin Medien AG hebben oneningheid over het gebruik van de naam Sport1. Sport1 Deutschland is sinds april de opvolger van Deutsches SportFernsehen. Of het die naam ook zal kunnen blijven gebruiken is echter onzeker.

  Sport1.de is als opvolger van Deutsches Sport Fernsehen in de markt gezet om een éénduidiger merknaam uit te stralen op televisie en via internet. Juist het gebruik van de merknaam is een probleem omdat metdezelfde doelstelling, het produceren van een sportzender, voor een sterk op Sport1 lijkende merknaam is gekozen. Het gebruik van een sterk gelijkende merknamen met dezelfde doeleinden is volgens Europees merkenrecht ook niet zomaar toegestaan indien de naam al in gebruik was.

  ChelloMedia heeft al lange tijd de naam Sport1 in gebruik, weliswaar zonder toevoeging .de of Deutschland maar wel voor diverse landen waaronder Nederland maar ook voor de Oost-Europese markt. Bij Satellietaanbieder CanalDigitaal is de zender Sport1.de op verzoek van Chellomedia ver naar beneden verhuisd in de zenderlijst omdat deze als ongecodeerde zender nu vlak naast het abonneekanaal Sport1 in de lijst stond en dat alleen al kon tot verwarring leiden.
  Sport1Sport1.deChelloMedia

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl