1. Nieuws

  Dispuut tussen Sport 1 (Chello Media) en Sport 1 deutschland

  Er is een dispuut ontstaan tussen ChelloMedia en de eigenaar van de de zenders Sport 1 en Sport 1.de. ChelloMedia en Constantin Medien AG hebben oneningheid over het gebruik van de naam Sport1. Sport1 Deutschland is sinds april de opvolger van Deutsches SportFernsehen.
  Jan-Hein Visser
  29 mei 2010
  comments 0
  Dispuut tussen Sport 1 (Chello Media) en Sport 1 deutschland
  Er is een dispuut ontstaan tussen ChelloMedia en de eigenaar van de de zenders Sport 1 en Sport 1.de. ChelloMedia en Constantin Medien AG hebben oneningheid over het gebruik van de naam Sport1. Sport1 Deutschland is sinds april de opvolger van Deutsches SportFernsehen. Of het die naam ook zal kunnen blijven gebruiken is echter onzeker.

  Sport1.de is als opvolger van Deutsches Sport Fernsehen in de markt gezet om een éénduidiger merknaam uit te stralen op televisie en via internet. Juist het gebruik van de merknaam is een probleem omdat metdezelfde doelstelling, het produceren van een sportzender, voor een sterk op Sport1 lijkende merknaam is gekozen. Het gebruik van een sterk gelijkende merknamen met dezelfde doeleinden is volgens Europees merkenrecht ook niet zomaar toegestaan indien de naam al in gebruik was.

  ChelloMedia heeft al lange tijd de naam Sport1 in gebruik, weliswaar zonder toevoeging .de of Deutschland maar wel voor diverse landen waaronder Nederland maar ook voor de Oost-Europese markt. Bij Satellietaanbieder CanalDigitaal is de zender Sport1.de op verzoek van Chellomedia ver naar beneden verhuisd in de zenderlijst omdat deze als ongecodeerde zender nu vlak naast het abonneekanaal Sport1 in de lijst stond en dat alleen al kon tot verwarring leiden.
  Sport1Sport1.deChelloMedia

  Reacties

 1. TV-TIP Braveheart

  Braveheart
  Net5 om 20:30 uur
  Na zijn zemelige regiedebuut verraste Mel Gibson vriend en vijand met dit bloederige spektakelstuk. De Schotse rebellenleider William Wallace verzet zich tegen de wrede Engelse koning Edward I. Deze heeft het land ingenomen en is een bedreiging voor de vrijheid van alle Schotten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Shadow World

  Shadow World
  NPO 2 morgen om 00:00 uur
  De wereldwijde wapenhandel telt zijn winsten in dollars en zijn verliezen in mensenlevens. In de nasleep van iedere oorlog duiken er weer geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Deze intense docu legt de business van de wereldwijde wapenhandel bloot.