1. Nieuws

  Dolfijn FM op Curaçao is failliet

  Het was meer dan tien jaar lang het favoriete radiostation van veel Nederlanders die op Curaçao op vakantie waren.
  Jarco Kriek
  21 mei 2013
  comments 0
  Dolfijn FM op Curaçao is failliet

  Het was meer dan tien jaar lang het favoriete radiostation van veel Nederlanders die op Curaçao op vakantie waren. Het einde van Dolfijn FM lijkt door een faillissement echter dichterbij dan ooit.

  De uit Curaçao afkomstige internetsite versgeperst.com weet namelijk te melden dat het moederbedrijf van de radiozender Radio Dolfijn Antillen NV vorige week failliet is verklaard. Bedrijven en personen die nog geld van het radiostation denken tegoed te hebben, kunnen zich bij de door de rechter aangestelde curator van de failliete radiozender melden. Het faillissement heeft tot op heden geen invloed op de programmering van Dolfijn FM. Op Curaçao is de zender nog steeds via de etherfrequentie 97,3 MHz te beluisteren. Ook kan men wereldwijd via een internetstream luisteren. Het is onduidelijk of op korte termijn een einde aan de uitzendingen van Dolfijn FM komt. Bij de radiozender wil niemand commentaar over de ontstane situatie geven.

  Nederlands radiostation in tropische zon

  Dolfijn FM werd niet alleen door de bevolking van Curaçao en de Nederlandse vakantieganger gewaardeerd. Bekende Nederlandse dj’s werkten voor kortere of langere tijd bij Dolfijn FM. Onder anderen Edo Peters, Niek van der Bruggen en Annemiek Schollaardt werkten voor de radiozender. Dolfijn FM werd in november 2002 door Rinus Dekker opgericht. Dekker was één van de oprichters van het bedrijf Exact Software. Na de dood van Dekker in 2011 kwam Dolfijn FM in financieel zwaar weer terecht. Bij de exploitatie van het radiostation was veelal de financiële hulp van de eigenaar nodig. In januari waren de eerste tekenen van de ondergang van het radiostation al duidelijk. Toen stopte Dolfijn FM met haar gratis Dolfijn FM Magazine. Nu vijf maanden later is het doek voor het moederbedrijf van de radiozender definitief gevallen. Daarbij lijkt de kans op een doorstart nog aanwezig. Het blijft echter de vraag of Dolfijn FM in dat geval op de huidige locatie aan het strand van Mambo Beach kan blijven uitzenden.
  Dolfijn FMCuraçaoBonaireradioradiostationfailliet

  Reacties

 1. TV-TIP Batman

  Batman
  SBS9 om 22:25 uur
  In het onveilige Gotham City zijn criminelen de baas maar daar brengt de mysterieuze Batman verandering in. De gemaskerde burgerwacht pakt de criminaliteit aan en wordt de held van Gotham. Maar wanneer crimineel Jack Napier door een ongeluk verandert in The Joker krijgt Batman te maken met zijn grootste en gevaarlijkste tegenstander. 

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP 3DOC: Addicted to my Phone

  3DOC: Addicted to my Phone
  NPO 3 om 23:10 uur
  Door het aanbieden van gratis apps op mobiele telefoons, krijgen bedrijven toegang tot ons persoonlijke leven. We verkopen probleemloos onze privacy om gebruik te mogen maken van 'gratis' diensten.

  Zappen.blog.nl