Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Dood Mandela breaking news

    De Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela is op 95-jarige leeftijd op vredige wijze in zijn woning in Johannesburg overleden.
    Jarco Kriek
    5 december 2013
    comments 0
    Dood Mandela breaking news
    Foto: ANP

    De Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela is op 95-jarige leeftijd op vredige wijze in zijn woning in Johannesburg overleden. De huidige president van Zuid-Afrika Zuma heeft dat op de nationale tv bekendgemaakt.

    Het ging al langere tijd slecht met de gezondheid van Nelson Mandela. Vanmorgen ging de gezondheidstoestand snel achteruit. De familie heeft de hele dag aan het bed van Mandela gewaakt. Nationale en internationale tv-zenders hebben de programmering voor het brengen van het droevige nieuws onderbroken. In Nederland werd onder meer de live talkshow RTL Late Night voor een extra nieuwsuitzending onderbroken. Na de extra uitzending van RTL Nieuws werd in het tv-programma uitgebreid stilgestaan bij de dood van Mandela.

    Breaking News

    Op internationale nieuwszenders zijn er speciale breaking news-programma’s. Dat is onder meer bij CNN, BBC World News en Sky News het geval. Deze zenders zijn ook in Nederland via kabel, IPTV en/of satelliet te ontvangen. Op de satelliet zijn via enkele satellieten nieuwsfeeds vanuit Zuid-Afrika te ontvangen. Dit is onder meer via de Eutelsat 9A en Eutelsat 7A satellieten het geval.

    Nelson MandelaZuid-AfrikaZuid AfrikadoodoverledenZumaRTL Late NightRTL NieuwsnieuwsfeedssatellietkabelIPTVEutelsatnieuwsfeeds

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview