Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Dreiging kort geding voor RTV Oost

    De regionale omroep RTV Oost kan rekenen op een kort geding als men nog een uitzending met kritiek op politiemensen vertoont over de vuurwerkramp Enschede.
    Jarco Kriek
    21 maart 2011
    comments 0
    Dreiging kort geding voor RTV Oost

    De regionale omroep RTV Oost kan rekenen op een kort geding als men nog één uitzending vertoont over de vuurwerkramp in Enschede waarin het drie rechercheleiders die de ramp hebben onderzocht wordt bekritiseerd.

    Drie politieagenten van de regiopolitie Twente hebben die de regionale omroep in een brief laten weten. De drie agenten vrezen voor reputatieschade en een vertrouwensbreuk in de politieorganisatie van de regiopolitie Twente als RTV Oost aandacht aan de vuurwerkramp besteed en kritiek uit op de rol van het politieteam dat de vuurwerkramp onderzocht.

    RTV Oost wil binnen enkele weken een nieuwe documentaire over de vuurwerkramp in Enschede op haar televisiezender TV Oost uitzenden. Hierin wordt het werk van de regiopolitie Twente, en dus ook van de drie rechercheleiders, bekritiseerd. Deze eisen naast het schrappen van de uitzending ook een schadevergoeding van programmamaker Rob Vorkink.

    RTV Oost moet aan de drie politiemensen binnen een week laten weten of met van de geplande uitzending afziet. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe RTV Oost hierop gaat antwoorden.

    RTV Oostregionale omroepROOS

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview